Zaltbommel (regio)

Veiligheid blijft topprioriteit in gemeente Zaltbommel

0
Stockfoto

ZALTBOMMEL – Drugsoverlast, jeugdoverlast, overlast verwarde personen en ondermijnende criminaliteit zijn de vier aandachtsgebieden van de gemeente Zaltbommel voor de komende vier jaar. Dat staat in het Veiligheidsplan dat de gemeenteraad in juni vaststelde. Burgemeester Van Maaren gaat samen met het college aan de slag met deze prioriteiten.

Acties en maatregelen
Het college heeft in een uitvoeringsplan vastgesteld welke acties en maatregelen de gemeente neemt om de dalende trend van de afgelopen jaren voort te zetten. Een aantal voorbeelden hiervan is het sluiten woningen en panden bij het aantreffen van hennepplantages of een drugslabs, een persoonsgerichte of groepsaanpak inzetten op jongeren die op straat overlast veroorzaken en het actualiseren en aanscherpen van het BIBOB-beleid. Met actueel en scherp BIBOB-beleid kan de gemeente voorkomen dat ze criminele activiteiten faciliteert door het intrekken of weigeren een vergunning als er een ernstig gevaar dreigt dat die vergunning wordt misbruikt. Ook voert de gemeente gericht controles uit om te voorkomen dat er ‘vrijplaatsen’ voor criminaliteit ontstaan, geeft ze voorlichting op scholen en bij evenementen en realiseert de gemeente Jongeren Ontmoetingsplekken. Dit is een greep uit de maatregelen in het uitvoeringsplan.

Brede aandacht
Naast de vier aandachtsgebieden krijgen ook andere thema’s de nodige aandacht in de veiligheidsplannen. Ook op de onderwerpen woninginbraken, de jaarwisseling, Keurmerk Veilig Ondernemen en ambtelijke en bestuurlijke integriteit zet de gemeente de komende anderhalf jaar structureel in.

Doorzetten trend
De afgelopen beleidsperiode zag de gemeente de veiligheids- en politiecijfers dalen. “Deze trend willen we doorzetten. Doorontwikkelen is het kernwoord de komende anderhalf jaar. De komende periode doen we er alles aan om een positieve ontwikkeling op onze aandachtsgebieden te blijven realiseren. Gezamenlijk werken we aan het veilig houden van Zaltbommel. In het nieuwe veiligheidsbeleid zetten we de lijn voort, zijn de veiligheidsprioriteiten geactualiseerd, en werken we met concrete acties en maatregelen naar een verdere toename van de veiligheid in Zaltbommel.” aldus burgemeester Van Maaren.

Stockfoto

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten