ZaltbommelZaltbommel (regio)

Tjerk Ridder – Bonne Route!

0

ZALTBOMMEL – Wegens groot succes komt Tjerk Ridder ook dit jaar, in het kader van het Sint-Maartensfeest, weer naar Zaltbommel toe! Tjerk is Utrechts theatermaker, muzikant en schrijver. Maar ook: reiziger, verteller en inspirator. Samen met zijn ezel Lodewijk liep Tjerk de nieuwe Europese culturele route het Martinus-pad, van Parijs naar Groningen en deed daarbij ook Zaltbommel (en de Sint-Maartenskerk) aan.

Lopend, open en kwetsbaar van Parijs naar Groningen
1700 jaar geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa. De nieuwe Europese culturele route het Martinuspad, is een traject langs historisch erfgoed van oorlog en vrede. Tjerk loopt samen met zijn ezeltje Lodewijk de 1200 kilometer lange route van Parijs naar Groningen. Wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag? Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit.

Interactieve theatervoorstelling
De intensieve voettocht van Eiffeltoren naar Martinitoren vol belevenissen en ervaringen heeft geleid tot Bonne Route!, zijn derde theaterprogramma. Geïnspireerd door de reis, ondersteund door pianist Jochem Braat en filmmateriaal van onderweg vertelt en zingt Tjerk over de belevenissen en ontmoetingen. Hij wisselt daarbij ervaringen uit en stelt vragen aan zichzelf en het publiek; over het delen van tijd, verhalen, liefde, verdriet en bezit. In de grote zin van het woord, over het delen van de planeet en het delen van vrede.

Wanneer: donderdag 9 november 2019  20:15 uur
Waar: de Poorterij, Nieuwstraat 2 in Zaltbommel
Entree: € 19,50

Website https://www.de-poorterij.nl/programma/theater/tjerk-ridder-in-het-licht-van-martinus/

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel