AltenaVideoreportages

SGP Altena wil Nederlandse vlag in de raadszaal van Altena

0

ALTENA – Dinsdag 19 november dient SGP Altena een motie in met het verzoek om de Nederlandse vlag ook in de raadszaal van gemeente Altena te plaatsen. ‘De vlag is een symbool van eenheid en verbondenheid, en verdient en plek in de raadszaal’, aldus de partij.

Eerder was Theo Meijboom te gast bij de programmamakers van Oké Magazine. Daar deed hij toen al de toezegging dat SGP Altena een Motie Vreemd aan de Orde wilde indienen om de Nederlandse vlag een prominente plek te geven in de raadszaal van de gemeente Altena. Een en ander naar aanleiding van een reportage van Oké TV die constateerde dat er geen Nederlandse vlag hangt bij het gemeentehuis. De makers vroegen zich toen ook af of er dan ook niet een vlag in de raadszaal zou moeten komen. SGP Altena heeft dit nu opgepakt.

De gemeente is inmiddels bezig om de Nederlandse driekleur een permanante plek te geven voor het raadhuis.

Tweede Kamer
SGP Altena stelt in de motie dat de nationale vlag een duidelijk symbool van eenheid en verbondenheid is en dat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer sinds 2017 een Nederlandse vlag op een standaard staat terwijl dat ook geldt voor de vergaderzalen In steeds meer gemeenten.

De motie vervolgt: ‘Oké TV heeft onlangs aandacht geschonken aan het (ontbreken van) het nationaal symbool nabij/in het gemeentehuis van Altena waarbij alle bevraagde inwoners aangaven dat de driekleur niet mag ontbreken nabij/in het gemeentehuis van Altena.’

Standaard
De partij draagt het college van burgemeester en wethouders op ‘stappen te ondernemen die ertoe leiden dat de nationale vlag uiterlijk op 1 februari 2020 op een standaard een plaats krijgt in de raadzaal van de gemeente Altena.’

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena