Altena

Seniorenplatform Altena

0
Stockfoto

De gemeente Altena heeft ruim 10.000 inwoners van 65 jaar en ouder.

Een aantal ouderen hebben de afgelopen maanden als afgevaardigden van ouderenverenigingen of bonden koppen bij elkaar gestoken om te komen tot een  gezamenlijke belangenbehartiging  met betrekking tot het plaatselijke ouderenbeleid..

Deze organisaties zoals de KBO, PCOB, FNV ouderen , “De Gouden Jaren”, “de Zalmtrek” en

“De Jeugd van Vroeger”, ondervonden nu er èèn grote gemeente was gevormd, minder mogelijkheden van overleg en invloed.

De Brede Adviesraad sociaal domein heeft  maar èèn groot  raakvlak met ouderen en dat is de Wmo.

Dus zijn de ouderen  uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het goed is dat er een platform in Altena wordt gevormd ,dat op een breed beleidsterrein aan belangenbehartiging doet voor senioren.

Het platform streeft naar een goede  samenwerking met de Brede Adviesraad op het gebied van de Wmo maar het terrein waarover men in gesprek wil met de overheid is veel breder.

Op een recente  bijeenkomst is er een dagelijks bestuur gevormd bestaande uit Ad de Graaf,Andel als voorzitter, Wil Drabbe Hank als secretaris en Martin van Wijk uit Genderen als penningmeester

Alle genoemde organisaties hebben voor zover mogelijk een vertegenwoordiging in het platform.

Burgers die niet bij een organisatie aangesloten zijn maar zich wel willen inzetten voor het ouderenbeleid in Altena worden uitgenodigd om contact op te nemen met de voorzitter van het platform via mailadres  info@addegraafmedia.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena