WerkendamWerkendam (regio)

Onderzoek naar haalbaarheid insteekhaven Werkendam

0

Werkendam – In Werkendam in een grote behoefte aan meer havencapaciteit. Het aanleggen van een compleet nieuwe haven is een zeer langdurig proces. Omdat bedrijven niet zo lang kunnen wachten wordt er gedacht aan het maken van een insteekhaven.

Een insteekhaven is sneller te realiseren dan een volledige haven in de rivier. De insteekhaven wordt dan een oplossing om de hoogste nood naar kaderuimte voor de bedrijven op korte termijn op te lossen.

De gemeente en eigenaren van de grond hebben een intentieovereenkomst getekend om samen te onderzoeken op welke wijze de insteekhaven kan worden gerealiseerd. Eén van de de te onderzoeken aspecten is de mogelijkheid met de eigenaren van de grond samen te werken door het ruilen van kavels om de haven te realiseren.

Het streven is om hier op 1 maart 2020 duidelijkheid over te hebben.

Ook wordt er gewerkt aan het opstellen van het bestemmingsplan dat de insteekhaven mogelijk moet maken. In het begin van het nieuwe jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de belangstellenden om kennis te nemen van de plannen van de insteekhaven.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Werkendam