PoederoijenZaltbommel (regio)

Kerstvakantie op Slot Loevestein staat in het teken van de TV-serie Floris | 22 december – 5 januari

0

In de kerstvakantie staat de TV-serie Floris centraal, welke deels is opgenomen op Slot Loevestein. Speciaal voor deze vakantie is er een tijdelijke Floris tentoonstelling, zijn er look-a-likes uit de serie, kaarsverlichte rondleidingen en als klap op de vuurpijl een Floris Festijn met bourgondisch 4-gangen diner en live-entertainment. Aan welke jeugdheld of schurk ga jij je (klein)kinderen voorstellen?

Tijdelijke Floris Tentoonstelling
Op zondag 22 december wordt de Floris tentoonstelling groots geopend met look-a-likes uit de serie, demonstraties vechten, dansen, muziek, ambachten en nog veel meer.

In de tijdelijke tentoonstelling zijn Floris memorabilia naast ‘echte’ middeleeuwse replica’s geplaatst; denk aan harnassen, zwaarden en kleding. De TV-serie Floris is historisch gezien natuurlijk hartstikke onjuist; daarom vertellen professionele gidsen je over de verschillen tussen film-middeleeuwen en de werkelijke middeleeuwen. Daarbij laten ze je met een andere bril op naar geschiedenis kijken. Geschiedenis is altijd een reconstructie; historici bepalen welk verhaal verteld wordt en uit welk perspectief. Het nu verandert steeds, verandert daarmee ook onze kijk op geschiedenis?

Floris, Sindala, Lange Pier en vele andere TV-helden en schurken uit de Floris serie worden ook op 4 en 5 januari door leden van House of Wax vertolkt om het leven uit de middeleeuwen uit te beelden.
Praktisch: De tentoonstelling is te bezoeken van 22 december t/m 5 januari. Live entertainment op 22 december 2019 en 4 en 5 januari 2020.

Kaarsverlichte rondleidingen
Sfeervol en bijzonder. Dat zijn de kaarsverlichte rondleidingen op Slot Loevestein. Bij aankomst geniet je rond de vuurkorven van een warme chocomel of glühwein terwijl de troubadour zorgt voor een muzikale noot. In de Zael van het kasteel staan lange aanschuiftafels voor een smakelijk stamppotbuffet. Daarna is er een rondleiding door het kasteel onder leiding van een professionele gids. Alleen voor deze avonden is het kasteel speciaal verlicht met honderden kaarsen. Kun je je al voorstellen wat voor bijzondere ervaring dat is?

Praktisch: 27 december 2019 en 3 januari 2020. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Floris Festijn | Bourgondisch diner met live-entertainment
Het hoogtepunt voor de Floris-fans moet zaterdagavond 4 januari worden tijdens het Floris Festijn. Beleef een unieke en bijzondere avond bij Slot Loevestein, met een middeleeuws banket en groots vermaak in het thema “Floris”. Het is een éénmalige exclusieve avond, midden in het kasteel, op de plaats waar de serie gefilmd is. Als bonus worden twee afleveringen van de serie getoond, waaronder de bijzondere 13e aflevering. Een bijzondere avond vol vermaak en avontuur. Leuk voor de echte Floris-fans maar ook voor wie gek is op de middeleeuwen en natuurlijk lekker eten.
Praktisch: 4  januari 2020. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Overig programma
Professionele gidsen vertellen dagelijks over de geschiedenis van Loevestein, de tijdelijke tentoonstelling en Hugo de Groot. Je kunt dagelijks de TV-serie Floris kijken op de zolder van het kasteel. Voor kinderen zijn er workshops wapenschild maken. De tingieter komt langs, er zijn struintochten en er is op verschillende dagen muziek. Voor een compleet overzicht van het programma kijk je op de website van Slot Loevestein.

Praktische informatie Kerstvakantie op Slot Loevestein
Data: 21 december – 5 januari
Dagelijks open van 11:00 – 17:00 uur.
Gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Locatie: Loevestein 1, Poederoijen
0183 44 71 71

Toegangsprijzen
Volwassenen: € 14
Kinderen 4-18 jaar: € 9,50
Museumkaart gratis

Informatie en ticketverkoop via: www.slotloevestein.nl/activiteiten/kerstvakantie-2019-2020/.

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Poederoijen