AalburgWijk en Aalburg

Kamerkoor VOX zingt De Messiah bij Zorgplein Maaswaarden

0
Stockfoto

WIJK EN AALBURG – Op zaterdag 7 december zingt Kamerkoor VOX, een ensemble van 24 zangers uit de Bommelwaard, de mooiste koordelen uit de Messiah van Georg Friedrich Händel, speciaal voor bewoners van Zorgplein Maaswaarden, hun familie en (mantel)zorgers. Maar ook zelfstandig wonende ouderen, voor wie het niet zo vanzelfsprekend (meer) is om naar een concert te gaan, zijn van harte uitgenodigd.

Dit concert, uit een serie van drie concerten in Brabantse Zorgcentra, wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Sluyterman van Loo, RCOAK en de gemeente Altena.

De Messiah
Georg Friedrich Händel componeerde dit succesvolle meesterwerk in 1741 in drie weken tijd, op basis van Bijbelteksten over het aangrijpende leven van Jezus Christus. De uitdrukkingen die gegeven wordt aan menselijke emoties en dramatische effecten maken de Messiah universeel.

Het werk levert optimistische muziek op met aanstekelijk koorwerk, waarvan wellicht het meeste bekende het meerstemmige stuk “Hallelujah”

Kamerkoor VOX
Muzikaliteit en passie voor koormuziek verbinden de geschoolde en gevorderde amateurzangers uit de Bommelerwaard e.o. tot een enthousiast, hecht en zeer gewaardeerd kamerkoor. Ad Broeksteeg is artistiek leider en vaste dirigent van Kamerkoor VOX en als repetitor/assistent-dirigent verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Dat dit ensemble de uitdaging niet schuwt komt tot uiting in het repertoire, u hoort Händels meesterwerk dan ook eens in een andere setting.

Belangstellenden zijn welkom vanaf 15.00 uur bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein,  Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. De uitvoering begint om 15.30 uur. Aanmelden zou fijn zijn (tel. 0416-698400). Toegang is gratis. Voor een vrijwillige bijdrage staat een bus bij de ingang. De uitvoering duurt tot 16.30 uur, waarna u van harte welkom bent voor een gezellig samenzijn met elkaar en de koorleden. Consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar in ons restaurant.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg