AalburgGenderenVideoreportages

Jolanda van Veen wint Maestro in een uitverkochte zaal te Genderen

0

GENDEREN – Op 9 november organiseerde muziekvereniging Excelsior uit Genderen het bekende ‘Maestro’ in het dorpshuis van Genderen.

Velen hadden het al eens op TV gezien en zaterdag 9 november was het in Genderen te zien, ‘Maestro’. Zes bekende mensen uit Genderen werden benaderd of zij voor één keer de baton zouden willen hanteren voor een volle zaal van het dorpshuis in samenwerking met de slagwerkgroep en de fanfare van muziekvereniging van Excelsior.

Voor sommigen was het even slikken, ze hadden niets met muziek dan allen luisteren en konden geen noot van een walvis onderscheiden. Maar uiteindelijk stemden alle zes ‘Maestro’s in om mee te doen.

Maar dan beginnen de repetities, maat indelingen, tempo, crescendo, forte, maatwisselingen en ga zo maar door. Dat was even slikken voor menigeen. “Waar ben ik aan begonnen”, zei de één, terwijl een ander meende “dat is even iets anders als lekker meestampen op de muziek in de feesttent van Genderen”.

Na weken van oefenen zag je toch dat er vooruitgang in zat en ‘Maestro’s’ die er niets in zagen, begonnen er schik in te krijgen. Maar dit alles is ook een verdienste van de niet aflatende inzet van de beide dirigenten van fanfare Excelsior die met engelengeduld iedereen op het juiste spoor wisten te brengen.

Uiteindelijk was het afgelopen zaterdag zover. In een uitverkochte zaal konden de ‘Maestro’s’ hun geleerde muziekervaring laten zien aan het toegestroomde publiek. Er werd een prachtig show neergezet, met lichteffecten en alle toeters en bellen die men kon verwachten bij een dergelijke show waarbij het publiek helemaal meeging in de presentie van de ‘Maestro’s’ die regelmatig reageerde met een daverend applaus.

Na afloop bleek de spanning bij de dirigenten totaal verdwenen te zijn en sommigen waren blij dat het erop zat. Maar ook waren er stemmen te horen: “Het was toch leuker dan ik had gedacht, terwijl het eigenlijk totaal niet bij mij past”.

Uiteindelijk won Jolanda van Veen, terwijl nummer twee er maar drie punt vanaf zat. Wie dat was wilde de jury niet vertellen, dat zou niet fair zijn tegenover de anderen. De driekoppige jury heeft onafhankelijk van elkaar de punten opgeschreven en hadden geen overleg onderling, want dat vonden ze wel zo eerlijk. De punten werden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk kwam de winnaar in beeld.

Voor Excelsior was dit de eerste keer dat ze dit hebben georganiseerd en daarvoor een dikke pluim, want er komt heel wat kijken om ‘Maestro’ goed te laten verlopen.
Na deze spannende avond konden de aanwezigen nog napraten en borrelen met de muziek van “DJ De Mok” die menigeen op de vloer wist te krijgen met zijn muziek.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg