AalstBrakelBruchemDelwijnenGamerenKerkwijkNederhemertNieuwaalPoederoijenZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

Geen vervoer van voertuigwrakken in december

0
Een caravan gaat in vlammen op in Poederoijen. Foto: Jurgen Versteeg

Zaltbommel – Het is dit jaar verboden om voertuigwrakken zoals auto’s en caravans op de weg te parkeren of te vervoeren met het doel deze te verbranden.

Dat staat in de Algemene Plaatselijke Verordening van gemeente Zaltbommel. Dit artikel is nieuw omdat de gemeente brand en schade rondom de jaarwisseling willen voorkomen. De gemeenteraad stelde de APV in haar vergadering van 14 november 2019 vast. Branden rond de jaarwisseling zorgen namelijk voor veel schade aan het wegdek en aan het milieu en het is vervelend en gevaarlijk voor omwonenden. Bovendien kost het elk jaar weer veel gemeenschapsgeld.

De gemeente draagt op verschillende manieren bij aan een prettige jaarwisseling. Dat doet ze door activiteiten te ondersteunen en te stimuleren. Maar ook door scherp te letten op brandbare materialen zoals voertuigwrakken op straat in december.

Iedereen verantwoordelijk voor prettige jaarwisseling

Burgemeester Van Maaren roept u op om er een mooie jaarwisseling van te maken: “Iedereen is verantwoordelijk om te zorgen voor een fijne jaarwisseling. Laat ‘m niet verknallen! Als je iets ziet dat niet kan, spreek elkaar daar dan op aan. Of meld het.”

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalst