WoudrichemWoudrichem (regio)

Gedupeteerde Staten nemen tijdelijk taken waar afgetreden CDA-gedeputeerde Bergsma

0

BRABANT / WOUDRICHEM – Gedeputeerde Staten (GS) nemen de bestuurlijke verantwoordelijkheden van voormalig gedeputeerden Renze Bergsma en Marianne van der Sloot en tijdelijk binnen de huidige samenstelling waar. De vijf huidige leden van het college doen dit voorlopig tot het einde van het jaar.

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van Renze Bergsma zijn als volgt verdeeld:

Ambtelijke organisatie, dienstverlening en ICT en Verkeersveiligheid worden door Christophe van der Maat waargenomen;
Gebouwbeheer wordt door Anne-Marie Spierings waargenomen;
Samen Sterk in het Buitengebied wordt door Rik Grashoff waargenomen;
Actieagenda Vakantieparken, Toezicht gemeenten en financieel toezicht waterschappen, Bestuurlijke vernieuwing en krachtig openbaar bestuur en Coördinerend portefeuillehouderschap regionale samenwerking worden door Erik van Merrienboer waargenomen;
Coördinerend portefeuillehouderschap public affairs wordt door Martijn van Gruijthuijsen waargenomen.

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van Marianne van der Sloot worden gesplitst als volgt: Cultuur wordt door Anne-Marie Spierings waargenomen; Erfgoed en Samenleving worden door Erik van Merrienboer waargenomen en Sport gaat tijdelijk naar Martijn van Gruijthuijsen.

Stikstofproblemen prioriteit
De eerste prioriteit van Gedeputeerde Staten is om zo snel mogelijk met een aanpak te komen voor de stikstofproblemen als gevolg van de uitspraak van de Raad van State. De vergunningverlening voor de bouw van woningen, onderhoud van wegen, de landbouw en uitbreiding van bedrijven is deels weer op gang, maar moet ook voor complexe situaties snel mogelijk worden. Het college rekent erop dat er medio december een evenwichtige stikstofaanpak aan Provinciale Staten voorgelegd kan worden waarvoor voldoende draagvlak is en als inbreng voor het gesprek met de minister van LNV.

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Woudrichem