NieuwendijkVideoreportagesWerkendam (regio)

Drukte rond Sinterklaas intocht in Nieuwendijk

0


NIEUWENDIJK – Sinterklaas is in het land en heeft ook al meerdere kernen in onze regio aan gedaan. Zaterdagavond stond de intocht in Nieuwendijk op de planning. Buurtbewoners waren in alle vroegte al bezig om de straat te versieren voor de intocht.

In nieuwbouwwijk “de Westerheij” hebben inwoners flink uitgepakt voor de Sint. Cadeautjes, verlichting en zakken van Zwarte Piet werden ter decoratie op gehangen. Terwijl de Sint nog wel even op zich liet wachten, konden de kinderen samen met de Zwarte Pieten genieten van spelletjes en wat lekkers in het winkelcentrum. Ook de Kokspiet was al vroeg in Nieuwendijk. Van Sinterklaas was in de middag nog geen spoor te bekennen. Deze was nog onderweg vanuit de landelijke intocht naar de intocht in Nieuwendijk.

Rond half 7 in de avond komt de versiering en verlichting in de nieuwbouwwijk goed tot zijn recht. Veel kinderen verzamelen zich in de straat en dan komt hij daar dan eindelijk! Sinterklaas kwam in Nieuwendijk aan, met voorop het lokale muziekkorps en gevolgd door Sinterklaas op zijn trouwe paard trok hij door de wijk. Ter paard trok Sinterklaas door het dorp heen vanuit de nieuwbouwwijk richting Tavenu. Daar wist Sinterklaas kinderen te verrassen met cadeautjes en wat lekkers.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Nieuwendijk