Altena

Dag van de Mantelzorg Altena 2019

0
Foto: Trema

Een mooi samenzijn, daar draaide het om. Met zijn 95-en waren we deze keer op de Dag van de Mantelzorg. Wethouder Paula Jorritsma  opende  deze dag  in de HartenJager  te Giessen en maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezige mantelzorgers/sters te danken voor hun inzet.

Trema Welzijn laat weten: ‘ Deze dag mag je zien als een dank-je-wel namens de gemeente, namens de gemeenschap. Immers Mantelzorg is geen professionele hulp, maar het zorgt er wel voor dat bijvoorbeeld opname in een verzorgingstehuis niet of niet direct nodig is, dat een hulpbehoevende langer in zijn eigen woonomgeving kan blijven. Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend dat ze zorgen voor de ander. Mantelzorg overkomt je. Maar dag in dag uit zorgen is zwaar en dan is het fijn om op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet te worden. Er even tussenuit, even weg van de zorg van alledag, even elkaar ontmoeten en even ontspannen.’

Er was door de organisator  Stichting Trema Welzijn  dit jaar gekozen voor  een lekkere  lunch verzorgd door vrijwilligers  en een  vrolijke voorstelling van de “Pauwergirls “ waar uit volle borst meegezongen werd. Het was een fijn samenzijn waar we met een glimlach op terug kunnen kijken.

Foto: Trema

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena