HedelMaasdriel

Aart Donker krijgt lintje voor het 45-jarig dienstverband bij de jeugdbrandweer

0
Aart krijgt het lintje opgespeld. Foto: Jurgen Versteeg

Hedel / Waardenburg – Op woensdag 27 november heeft Aart Donker (72) een lintje ontvangen voorzijn 45 dienstjaren bij de jeugdbrandweer in Waardenburg. Coördinator van de jeugdbrandweer Gelderland-Zuid Jan van Amerongen heeft het lintje overhandigd aan Aart.

Aart wist van niets, het zou een gebruikelijke vergadering zijn op de brandweerkazerne in Hedel toen zijn gezin ineens binnen kwam vallen en hij het lintje overhandigd kreeg.

Aart zet zich al 45 jaar belangeloos in voor de jeugdbrandweer in Waardenburg. Maar dat is niet het enige. Ook is het plaatsvervangend coördinator van de jeugdbrandweer Gelderland-Zuid. Maar hij doet nog veel meer. Zo haalt hij voertuigen op voor de jeugd zodat zij op de oefenavonden een
brandweerwagen tot hun beschikking hebben. Ook regelt Aart bijvoorbeeld kleding voor de jeugdbrandweer en nog veel meer.

Mede door het harde werk van Aart en de andere leiders in Waardenburg heeft dit afgelopen jaar geleid tot de landstitel in de klasse Aspiranten LD.

Aart is overal waar maar iets te doen is met de jeugdbrandweer. Zo wordt hij ook wel de ‘opa’ van de jeugdbrandweer genoemd.

Op het 50-jarig jubileumcongres van Jeugdbrandweer Nederland afgelopen weekend bleek ook nog dat Aart de langst zittende leider is bij de jeugdbrandweer in Nederland.

Alle hoofdleiders van Jeugdbrandweer Gelderland-Zuid

Het lintje. Foto: Jurgen Versteeg

Jan van Amerongen spreekt Aart en zijn gezin toe. Foto: Jurgen Versteeg

Aart met zijn gezin. Foto: Jurgen Versteeg

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Hedel