ZaltbommelZaltbommel (regio)

Waterplein 25 oktober feestelijk geopend

0

ZALTBOMMEL – Op vrijdag 25 oktober opent de gemeente Zaltbommel het Waterplein in De Waluwe op feestelijke wijze. De aftrap is om 14.45 uur. Een deel van het college van B&W en aannemers Tankens, Van der Plas en Somers Civiele Techniek die het Waterplein aanlegden gaan een potje voetballen tegen leerlingen van het Cambium en Gomarus. Zo dragen de wethouders en aannemers het plein letterlijk over aan de jeugd. Het wordt een middag vol activiteiten!

Freerunnen en pannaclinic Tijdens de opening is er van alles te beleven op het Waterplein. Zo geeft Gym- en Turnvereniging Ammerzoden (GTV Ammerzoden) een freerun-clinic en komt Nasser El Jackson een Pannaclinic verzorgen. Nasser is een echte allround straatvoetballer. Hij is de huidige wereldkampioen groundmoves en beheerst zowel het freestyle voetbal als het pannavoetbal.

VR-experience: kijken onder de grond Daarnaast kunnen aanwezigen ook deelnemen aan een Virual Reality-experience (VR experience). Zij krijgen dan een VR-bril op en kijken hiermee onder de grond bij het Waterplein. In de VR-experience wordt uitgelegd hoe het Waterplein werkt en hoeveel water het plein daadwerkelijk kan opvangen.

Eens in de 50 jaar vol Het waterplein is bedoeld om regenwater uit de wijk De Waluwe op te vangen. Het is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt in eerste instantie alle overtollige regen op. Daarna vult pas het waterplein zich met water. De verwachting is dat er slechts eens in de 10 jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan en dat het waterplein hooguit eens in de 50 jaar vol met water staat.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel