AalburgVeenVideoreportages

Vliegtuigtransport van Eindhoven naar Veen

0


VEEN – Soms heb je van die mensen die totaal iets ander doen dan iedereen had verwacht. Tonnie Bouman is zo’n man. Een aantal jaren kocht hij al eens een afgedankte helikopter, die nu bij zijn bedrijf in Veen staat. Was hij uitgekeken op zijn helikopter?

Een tijdje geleden zag Tonnie op internet dat er een afgedankt vliegtuig te koop stond op de vliegbasis Eindhoven. Een ouwe DHC-7. Dat is iets voor jou pa, merkte zijn dochter op en Tonnie bracht een bod uit, zonder na te denken dat hij wel eens de gelukkige eigenaar kon worden van het vliegtuig.

Een tijdje later liet het ministerie weten dat hij zijn vliegtuig op kon komen halen. Tja, dat is me wat. Een vliegtuig kopen is één, maar het ding van Eindhoven vervoeren naar Veen is toch even andere koek.

Zo over de weg vervoeren ging niet want het gevaarte was dik 25 meter lang en de spanwijdte 24 meter, dus dat was even slikken. Maar wie Tonnie kent weet dat hij niet zo snel uit het veld geslagen is. Hij regelde een werkgroep om de vleugels te demonteren. In twee transporten kon het vliegtuig naar Veen vertrekken, wat vandaag 30 oktober dus gebeurde.

De romp kwam rond de middag aan met een grote oplegger en een flinke kraan tilde het gevaarte van de oplegger. Later in de avond zullen de vleugels in Veen aankomen.

Als alles in Veen is aangekomen wacht de mooie taak om het vliegtuig weer in elkaar te gaan zetten.

Een mooie blikvanger voor zijn bedrijf en er zullen zeker mensen naar komen kijken.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg