BruchemZaltbommel (regio)

Veer Brakel-Herwijnen eind november week uit de vaart

0

Vanaf maandag 25 november gaat de veerpont tussen Brakel en Herwijnen een hele week uit de vaart. De reden hiervoor is de wettelijk verplichte vijfjaarlijkse keuring, wat alleen maar kan als de pont op het droge ligt. De dienstregeling zal op maandag 2 december weer worden hervat. 

Er wordt van 25 november tot en met 1 december geen alternatieve pont ingezet op de route. Voor scholieren en forenzen die normaal op de (brom)fiets bij Brakel overvaren, kan het veer Woudrichem-Gorinchem daarom een goed alternatief zijn. Je abonnement of 25-rittenkaart van Brakel is de gehele week geldig op deze en alle andere ponten van Riveer. Let op de dienstregeling Woudrichem-Gorinchem: van 7.00 tot 9.30 uur vaart dit veer ieder half uur vanaf Woudrichem, om vervolgens om het uur te gaan varen. In de middag zullen de halfuur-diensten om 14.15 uur weer opgepakt worden vanaf Gorinchem. Vaste klanten vinden de actuele vaartijden van onze schepen in de Riveer app.

Keuring verplicht en noodzakelijk
Tijdens de stremming wordt de Brakel II onder andere gekeurd op veiligheid, wordt er een vlakdieptemeting aan het onderwaterschip gedaan en worden de kleppen nagekeken. Er wordt tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik gemaakt om gepland onderhoud te plegen, zoals een verfbeurt. De veerpont wordt intensief gebruikt, hij vaart zeven dagen per week. De keuring is dus niet alleen verplicht, maar ook noodzakelijk om in de toekomst dezelfde service te kunnen blijven bieden. Wij hopen dan ook op je begrip.

Foto: Riveer

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bruchem