AalburgAalstAlemAlmkerkAltenaAmmerzodenAndelBabyloniënbroekBommelerwaardBrakelBruchemDelwijnenDrongelenDussenEethenGamerenGenderenGiessenHankHedelHeerewaardenHoenzadrielHurwenenKerkdrielKerkwijkMaasdrielMeeuwenNederhemertNieuwaalNieuwendijkOKE MediaOudendijkPoederoijenRijswijkRossumSleeuwijkUitwijkUppelVeenVelddrielVideoreportagesWaardhuizenWellWellseindWerkendamWerkendam (regio)Wijk en AalburgWoudrichemWoudrichem (regio)ZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

OKE FM als één van de eerste streekomroepen nu ook op DAB+!

0


REGIO – Vandaag heeft OKE FM, de streekomroep voor Altena en de Bommelerwaard, een stukje radiogeschiedenis geschreven: Als één van de eerste publieke lokaal in de streek opererende omroepen is de radiozender uit Veen gaan uitzenden via DAB+, de digitale opvolger van FM.

Om te kunnen uitzenden via DAB+ is de Aalburgse Omroep Stichting de samenwerking aangegaan met Broadcast Digital Networks (BDN) en Mobiele TV Nederland BV (MTVNL).

Via kanaal 9C, met zenders in Loon op Zand en Eindhoven, is vanaf vrijdag 4 oktober 2019 OKE FM in het overgrote deel van Brabant, in een digitale kwaliteit, storingsvrij te beluisteren. De uitzendingen van OKE FM zullen vrijdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur via DAB+ starten, in eerste instantie via een testomgeving. Later in de maand oktober zal het DAB+ platform door OKE FM feestelijk in gebruik worden genomen.

Groot uitzendgebied
Op dit moment is uitzenden via DAB+ nog niet mogelijk voor lokale omroepen en streekomroepen. Er is alleen landelijk en regionaal ruimte op DAB+. Het bestuur van OKE FM wilde echter niet wachten tot er opties komen voor lokale omroepen op het digitale netwerk. “Als omroep zien wij de steeds groter wordende vraag naar digitale radio. Als vooruitstrevende publieke streekomroep hebben we daarom ook besloten om hier volledig op in te gaan zetten en niet te wachten tot er ook landelijke opties zijn voor de digitale opvolger van FM.”, zo verteld bestuursvoorzitter Willem Bakker. Secretaris Henri Verhagen vult aan dat hierdoor het uitzendgebied aanzienlijk wordt vergroot. “Een groot voordeel van uitzenden via DAB+ is dat onze uitzendingen niet meer stoppen bij de gemeentegrenzen. Luisteraars kunnen zonder ruis in een zeer grote regio naar ons luisteren. Mensen die buiten Altena of de Bommelerwaard werken, worden nu op de terugweg al bijgepraat over het laatste nieuws uit hun regio.”, zo stelt Verhagen. Voor lokale- en streekomroepen is uitzenden via het netwerk van MTVNL de enige ruimte op de digitale opvolger van FM.

Grote investering
OKE FM doet met de uitbreiding naar DAB+ een bijzonder grote investering, aangezien men nu gebruik maakt van het commerciële DAB+ netwerk van MTVNL. De investering voor deze stap naar digitale radio is volledig bijeengebracht door de grote steun van ondernemers uit de regio. Ook deze ondernemers zien OKE FM als unieke streekomroep. “Anno 2019 kan een omroep niet meer zonder DAB+. Dit hoort bij een omroep die in de streek overal en altijd te bereiken is.”, zo stelt Willem Bakker.

Frequentie
Vanaf nu kunt u dus in het overgrote deel van Brabant naar streekomroep OKE FM luisteren via DAB+ via kanaal 9C. Wel is het noodzakelijk om de zenderlijst van uw radio te refreshen. Naast de uitzendingen op de digitale opvolger van FM blijft OKE FM ook in de gehele regio online te ontvangen via de app, website okemedia.nl, maar ook via het traditionele FM op 104.9, 105.3 en 106.4 FM.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg