AltenaDussenHankNieuwendijkSleeuwijkVideoreportagesWerkendamWerkendam (regio)

Meer dan 250 boeren door Altena naar Boerenprotest.

0

REGIO – Vanochtend, woensdag 16 oktober 2019, zijn er weer honderden boeren uit Altena en de Bommelerwaard vertrokken voor een boerenprotest. Op de tweede Boerenprotest dag verzamelden zich vele boeren uit Altena en verre omgeving zich in alle vroegte bij wegrestaurant Napoleon in Hank om te protesteren tegen, wat zij zeggen:”De eenzijdige negatieve blik die de overheid van hen heeft.”

Boeren voelen zich niet gehoord door de politiek. Ze willen dat Den Haag beter met de sector in gesprek gaat, o.a. over de stikstof regels.

Tegen zes uur gingen de boeren in cologne onder politiebegeleiding de A27 op, waarbij er in Nieuwendijk en Werkendam nog vele boeren op traktor bij de stoet aansloten. De boeren gingen op weg naar het RIVM in Bilthoven. Daar gaat men protesteren omdat men geen vertrouwen heeft in de metingen die het instituut doet naar stikstof. Volgens het RIVM zou de agrarische sector verantwoordelijk zijn voor ruim 40% van de stikstof uitstoot. Aantallen die volgens de agrarische sector niet kloppen.

Na het protest bij het RIVM vertrekt de stoet richting Den Haag. Daar zal men opnieuw gaan protesteren tegen het beleid van de overheid op het Malieveld. In Den Haag heeft men inmiddels het leger ingezet om te voorkomen dat de boeren zullen protesteren op het binnenhof.

De animo onder de lokale boeren is erg groot. Bij dit tweede grote boerenprotest zijn er aanzienlijk meer boeren uit onze eigen regio aanwezig dan op 1 oktober jl. Naar schatting reden er vanochtend in alle vroegste zo’n 250 tractoren over de A27, dwars door Altena op weg naar hun boerenprotest.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena