AalburgAltenaBommelerwaardMaasdrielVideoreportagesWerkendam (regio)Woudrichem (regio)

Liveblog - Regionale boeren doen mee aan boerenprotest!

0

 • Boeren zijn boos! Vanmiddag gingen de boeren protesteren omdat zij niet langer willen worden weggezet als milieuvervuilers en de groep die het stikstofprobleem moet oplossen, terwijl een sector als de luchtvaart buiten schot blijft.
 • In totaal waren er meer dan 10.000 boeren bij de ‘Agractie’ in Den Haag. Ook honderden boeren uit Altena en de Bommelerwaard deden mee aan de actie!
 • Het boerenprotest verbrak vanochtend alle filerecords in Nederland!
 • Nederland staat massaal achter de boeren. 95% van de boeren staat achter de boeren.
 • Minister Schouten, ook geboren en getogen in de gemeente Altena, heeft de boeren toegesproken en stelde dat als het aan haar ligt er geen halvering van de veestapel komt. Ook sprak de minister haar respect en bewondering uit voor de agrarische sector.
Dit liveblog is afgelopen.

 • Protestactie afgelopen: minister geeft de boeren hoop

  De protestactie voor de boeren zitten er op. Er is hoop voor de boeren. Minister van Landbouw Carola Schouten stelt:”Zolang ik minister van Landbouw ben, komt er geen halvering van de veestapel. En iedereen die wil blijven boeren, moet daar de ruimte voor krijgen!”. Veel vertrouwen is er bij de boeren nog niet.

  De politie heeft alle wegen naar de binnenstad afgesloten, zodat de boeren niet het centrum van Den Haag in kunnen. Rijkswaterstaat houdt rekening met een zeer zware avondspits, nu alle boeren rond de avondspits vanuit Den Haag weer richt huis zullen keren.
  Onder de duizenden boeren waren ook enkele honderden boeren uit Altena en de Bommelerwaard aanwezig (zie foto).

  De boeren verlieten toeterend de demonstratie in Den Haag.

  Rijkswaterstaat en ANWB waarschuwen iedereen voor een zeer zware avondspits. Als u niet de weg op hoeft, adviseert Rijkswaterstaat om niet de weg op te gaan of de spitstijden te ontwijken. De boeren die op dit moment voor het boerenprotest in Den Haag zijn, moeten namelijk ook nog terug naar huis. Vanochtend zorgde de heenweg voor de zwaarste ochtendspits ooit! Ook de snelwegen rond de Bommelerwaard en Altena waren volledig verstopt.

 • Minister Carola Schouten spreekt boeren toe!

  De Minister van Landbouw, Carola Schouten, heeft de boeren toegesproken tijdens de demonstratie. Carola Schouten, die geboren en getogen is in Altena, sprak:”Als het aan mij ligt, zal er geen halvering van de veestapel plaatsvinden”. Een hard applaus klonk er niet. Schouten sprak ook haar waardering uit over de Nederlandse landbouwsector:”Ik ben het eens dat er meer waardering moet komen voor jullie. Er zijn te vaak te lage prijzen. Ik blijf me hard maken voor de positie van de boer.”. Veel boeren reageren sceptisch, aangezien de plannen nog niet van tafel zijn.

  Naast minister Schouten heeft ook Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) gesproken tot de boeren. De boeren zaten niet te wachten op het pleidooi van het Kamerlid. Onder luid gejoel, vuurwerk en veel middelvingers stelde de D66’er dat hij het “eerlijke verhaal” verteld. Ook Jesse Klaver (GroenLinks) stelde onder boegeroep. dat de sector moet veranderen en dat dat pijn kan doen.

 • Lokale politiek reageert op boerenprotest

  Ook de lokale politiek steunt de actie. Fractievoorzitter Philip den Haan van AltenaLokaal reageert aan de redactie van OKE FM:”Ook een belangrijke sector in ons gebied moet op zoek naar invulling voor toekomst. Gezond boeren verstand gaat ons allen helpen.”

  Ook Arno Bouman van het CDA Altena heeft inmiddels een reactie gegeven aan OKE Media. “CDA Altena begrijpt en deelt de grote zorgen van de boeren. In Altena zien we dat de agrarische sector met zorg voor de omgeving duurzaam wil ondernemen. Het helpt dan niet als vanuit de overheid de regelgeving continu verandert of dat politieke partijen in de media roepen dat 50% van de bedrijven hun deuren maar moet sluiten. Laten we in Altena vooral ons gezonde boerenverstand blijven gebruiken en laten zien dat het echt anders kan.”

 • Boeren starten actie voor het goede doel!

  Naast het protest, hebben de boeren uit onze regio ook een mooie actie opgezet voor het goede doel! #doneerjetrekkertje! Deze actie moet er voor zorgen dat er speelgoedtrekkertjes uitgedeeld worden aan arme gezinnen in Den Haag!

 • Boeren niet welkom bij Tweede Kamer in Den Haag

  Jesse Klaver, Tjeerd de Groot, Thierry Baudet en Helma Lodders gaan vanmiddag gezamenlijk naar het boerenprotest op het Malieveld. Rond de Tweede Kamer is de politie in opperste staat van paraatheid. Daar zijn de boeren niet welkom.

 • 95% van Nederland staat achter de boeren

  Ondanks de massale files is er toch veel respect en steun voor de boeren!

  De steun voor de boeren is groot. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de Nederlanders zich achter de boeren schaart!

 • Het Malieveld is vol

  Er passen geen tractoren meer op het Malieveld, dat heeft de politie laten weten. Boeren die met hun tractor het veld op willen rijden worden nu geweigerd. Deze boeren kunnen auto nu o.a. nog parkeren op de Leidsestraatweg.

 • Ook SGP steunt de boeren!

  Steeds meer politici laten zich horen. Ook Kees van der Staaij van SGP geeft steun en begrip aan de boeren!

 • Basisscholen in Altena staan stil bij boerenprotest

  Ook basisscholen in Altena staan stil bij het boerenprotest. Onder meer op de basisscholen in Waardhuizen, Genderen en Sleeuwijk wordt er veel aandacht besteedt aan de protestacties ondermeer door tractaties.

 • Geert Wilders (PVV) steunt ook de boeren en spreekt de boeren toe!

 • Stemming zit er goed in bij de boeren.

  Bij de boeren zit de stemming er goed in bij het protest! Alsof ze naar OKE FM luisteren tijdens de protesten!

 • Meer boeren op het Malieveld

  Het maximum voor het aantal boeren en tractoren is losgelaten op het Malieveld.

 • Twee boeren aangehouden

  Bij de protesten zijn op dit moment twee boeren aangehouden, zo meldt de politie op Twitter.

 • Boeren uit Altena per trein naar Den Haag!

  De A12 is inmiddels afgesloten. Niet alle boeren komen op de tractor. Meerdere boeren uit Altena gingen met de trein naar Den Haag om hun bijdrage te leveren aan het protest! Zo ook Ad Ottevanger, Corine, Teus Kruis en Karin.

 • Honderden tractoren rijden Malieveld op

  Honderden tractoren rijden inmiddels het Malieveld in Den Haag op. Enkele boeren rijden hiervoor hekken omver. Ondanks het voornemen om slechts enkele tractoren toe te laten, loopt inmiddels het Malieveld vol met tractoren.
  Agractie, de initiatiefnemer van de actie, heeft laten weten het ‘af te keuren’ dat de boeren de dranghekken op het Malieveld omver rijden. “Het is voor trekkers mogelijk om naar de parkeerplaats bij ADO Den Haag te komen.”

 • Almkerkse veehouder wil weer trots kunnen zijn.

  Het Kontakt sprak met Matthijs van Bragt, een Almkerkse veehouder. “Boeren willen weer trots kunnen zijn”.

 • Boeren laten zich niet tegenhouden in Den Haag.

  De eerste boeren zijn inmiddels in Den Haag aangekomen. De boeren rijden de hekken omver en en willen ruimte voor hun protest. De boeren laten zich niet meer tegenhouden voor hun protestactie.

 • ZLTO steunt de boeren.

  Belangenorganisatie ZLTO begrijpt de boeren en steunt hen.

 • Drukste ochtendspits ooit!

  De ANWB geeft aan dat het de drukste ochtendspits ooit is! Alle wegen naar Den Haag staan volledig vast. Er staat meer dan 1000 kilometer file met meer dan 1200 minuten vertraging. De regio Altena en Bommelerwaard staan helemaal ingesloten met file. De A59, A27, A2 en A15 staan volledig vast!

 • Vertrek van de boeren

  Dinsdagochtend 1 oktober om 6.00 uur zijn er zo’n 250 tractoren de A15 opgegaan bij Vuren. Ze gaan met de tractoren richting Den Haag voor een groot protest.

  Duizenden boeren waren al vroeg op de been om met hun tractor naar Den Haag te gaan om te protestren. Onder de boeren ook veel boeren uit Altena en de Bommelerwaard. In het holst van de nacht verzamelden de boer zich in Vuren, om vanaf daar de A15 op te gaan.
  De tractoren uit onze regio gingen onder politiebegeleiding de snelweg op.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg