ZaltbommelZaltbommel (regio)

Kleine huizen in plaats van atelierwoningen in Beersteeg-West

0
afb: Openstreetmap

ZALTBOMMEL – De plannen voor het gebied Beersteeg-West worden mogelijk gewijzigd. De gemeente wil verder met de ontwikkeling van kleine huizen in het gebied in plaats van atelierwoningen. Bewoners kwamen zelf met dit idee. Uit het participatietraject voor de ontwikkeling van het gebied bleek namelijk dat het lastig is een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. De gemeenteraad beslist naar verwachting in december over de wijziging in de ontwikkelingsvisie van het gebied.

Participatietraject
Tijdens een meedenkavond besprak de gemeente de plannen voor de ontwikkeling van het project met de geïnteresseerden. Vanuit de buurt kwam naar voren dat er wat betreft de atelierwoningen vrees is voor geluidsoverlast voor de woonwijk en het hospice. Ook uit gesprekken met de kunstenaars zelf bleek dat het lastig is om een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. De gemeente zocht daarom naar een mogelijke oplossing.

Kleine huizen uitwerken
Inwoners binnen de gemeente dienden vervolgens een verzoek in voor kleine huizen. Het realiseren ervan past bij de ambities van de gemeente. De gemeente wil namelijk een goede mix van woningen, waarbij ook vernieuwende huisvesting zoals tiny houses een kans krijgt.  De vorm en de hoeveelheid van de kleine huizen werkt de gemeente verder uit wanneer de raad akkoord is met de uitgangspunten. Voor de uitwerking van de kleine huizen in het gebied en voor het voortzetten van het participatietraject is 30.000 euro nodig. Ook hierover beslist de gemeenteraad naar verwachting in december.

Op de hoogte blijven?
Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zicht aanmelden voor een mailing. Zij ontvangen een mail als er nieuws is. Aanmelden kan via beersteegwest@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Aanmelding mailing Beersteeg-West’. Vermeld daarbij uw naam en contactgegevens.

Visie Beersteeg-West
De diverse initiatieven voor het gebied Beersteeg- West staan in een ontwikkelingsvisie. Deze visie werd vorig jaar gepresenteerd op een druk bezochte inloopavond. In de visie staan onder andere een hospice, een pluktuin en nu nog woningen met een atelier.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel