AltenaVideoreportages

Hop van Altena vraagt uw stem voor finale Brabants Erfgoedprijs 2019

0


ALTENA – Donderdagavond (10-10) werd bekend dat ‘Hop van Altena’ door de vakjury gekozen is om – als één van de drie genomineerden – door te gaan naar de finale van de Brabants Erfgoedprijs 2019.

Deze prijs is bestemd voor innovatieve projecten die het Brabants Erfgoed op een inspirerende wijze in de schijnwerpers zetten en bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro plus een jaar lang begeleiding.
Wie de winnaar gaat worden, bepaalt uiteindelijk het publiek: ‘Vanaf donderdag 17-10 kan er via het internet op de drie kandidaten gestemd worden.’

Op 7 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de feestelijke Award Ceremony in Ontmoetingscentrum DePetrus in Vught.

Het Hopeiland

‘Hop van Altena’ wil impulsen geven aan de lokale vrijetijdseconomie en het toerisme, aan de biodiversiteit en met name aan het ontstaan van een nieuwe gezamenlijke eilandidentiteit door het hopverleden te koppelen aan iets waar we nu in het heden allemaal trots op kunnen zijn.
‘Door de hopteelt te herintroduceren, willen wij het verleden weer zichtbaar en tastbaar maken. We hebben de ambitie Altena als hét hopeiland van Nederland te positioneren: Waar je het heden en verleden letterlijk kan beleven en proeven.’ Aldus de gepassioneerde kartrekkers Ronald en Annemiek van den Ende.

(Foto Hop van Altena)

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena