PoederoijenZaltbommel (regio)

Herfstvakantie op Slot Loevestein van 12 – 27 oktober

0

In de herfstvakantie is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen. Deze vakantie krijg je geen gewoon toegangskaartje maar een sleutel om alle geheimen samen met je (klein)kinderen te ontdekken.

Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van het Slot tot leven. De sleutel bevat een chip waarmee je spellen kunt spelen, verhalen van vroegere bewoners worden gestart en ruimtes worden geopend. Natuurlijk kun je met de sleutel ook het valhek van het kasteel openen. Daar vertellen professionele gidsen elke dag over de voormalige bewoners. Naast de verhalen zijn er meer leuke herfstactiviteiten:

12 en 13 oktober: Nationale Archeologiedagen
De Archeologiedagen brengen het verleden tot leven. Ga underground en duik in de geschiedenis van dit kasteel. Kom alles te weten over de vele vondsten die in en om het kasteel uit de grond tevoorschijn zijn gekomen. Met unieke rondleidingen door de expositie en een speurtocht voor kinderen.

TIP: 19 en 20 oktober: Riddertoernooi
Oktober 1372 | De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het Slot ontstaat zo een groot kampement.

16 en 23 oktober: Woensdag Workshop voor kinderen
Ridder Dirc Loef van Horne heeft ridders nodig om zichzelf te beschermen. Ga jij hem helpen? Tijdens de woensdag workshop kunnen kinderen hun eigen wapenschild verven, want je kunt ridder Dirc natuurlijk niet beschermen zonder schild.

16, 18, 23 en 25 oktober: Struintocht door het Munnikenland
Ga met de gids van Staatsbosbeheer van de paden. Tijdens de struintochten vertelt de gids je alles over de planten en de rode geuzen, konikpaarden en andere dieren die je onderweg wellicht tegenkomt. Woensdag 16 en 23, vrijdag 18 en 25 oktober: 14.00-16.00 uur. Startlocatie: ingang Slot Loevestein, betalen bij de kassa.

Groot onderhoud na de herfstvakantie
Om het kasteel er over 650 jaar nog net zo mooi uit te laten zien, start na de herfstvakantie groot onderhoud aan twee torens. Er komen onder andere nieuwe leistenen op het dak, schoorstenen en kozijnen worden hersteld en het voegwerk geïnspecteerd. Er zal geen overlast zijn en het kasteel blijft in de weekenden en vakanties gewoon open.

Praktische info
Data: 12 – 27 oktober | Dagelijks open van 11:00 – 17:00 uur.
Locatie: Loevestein 1, Poederoijen
Informatie en ticketverkoop via: slotloevestein.nl/activiteiten/herfstvakantie2019
0183 44 71 71

www.slotloevestein.nl

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Poederoijen