PoederoijenZaltbommel (regio)

19 & 20 oktober: Riddertoernooi op Slot Loevestein

0

Middeleeuws weekend vol activiteiten

Oktober 1372

De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

 Op 19 en 20 oktober gaan verschillende ridders met elkaar de strijd aan op Slot Loevestein in een spectaculair steekspel te paard. Behalve het toernooi zijn er nog veel meer Middeleeuwse activiteiten voor jong en oud!

Beheerder en evenementenorganisator Tim Schrijver praat ons bij: “Het hoogtepunt van beide dagen is de spannende finale, waar iedereen kan zien welke ridder zich kampioen van Loevestein mag noemen. Maar voor het zover is, kun je de voorbereidingen in het kampement volgen. Er zijn schone jonkvrouwen die spannende verhalen vertellen en stoere ridders op snelle paarden. De ridders laten hun wapenvaardigheden zien en gaan daarna met elkaar de strijd aan.”

Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. In de ridderschool, voor kinderen van 4-10 jaar, leer je hoe je vecht met het zwaard en word je zelf een echte ridder. Ben je meer benieuwd naar boogschieten? Longbowman en zijn kasteelschutters leggen kinderen én volwassenen uit hoe pijlen en bogen gemaakt worden en waarvoor ze gebruikt werden. Je kunt ze vragen stellen, maar vergeet vooral niet om het zelf een keer te proberen.

“In het kasteel ontmoeten bezoekers de twee beeldschone jonkvrouwen aan wie het Riddertoernooi is opgedragen,” verklapt Tim. “Zij vertellen verhalen over het leven in de Middeleeuwen. In de keuken van het Slot vind je cockemeesters Lena en Marie. In hun ijzeren ketels bereiden ze het avondmaal voor alle manschappen. Wie weet ontfutsel je hen één van de heerlijke middeleeuwse recepten. Overige gasten zijn: Aagje de vertelster, de Meyden van Loevestein en troubadour Lucas.”

Heel de vesting van Slot Loevestein wordt tijdens het Riddertoernooi omgetoverd tot Middeleeuws terrein en toernooiveld. Op de Middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement. Ontdek dat het leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters in het kampement. Vanzelfsprekend kun je ook lekker middeleeuws schranzen dit weekend. Bekijk het volledige programma op www.slotloevestein.nl

Programma 19 en 20 oktober
11:30 Demo Boogschieten
12:00 Wapen vaardigheidsproeven
13:00 Ridderschool / Kiddy Battle 4-10 jaar
14:00 Wapendemo te paard
14:30 Ridderschool / Kiddy Battle 4-10 jaar
15:00 Demo Boogschieten
16:00 Steekspel / Riddertoernooi

TIP: Kiddy Battle
Leer hoe je vecht met het zwaard, wordt een echte ridder, sluit je aan en marcheer mee ten strijde naar het toernooiveld voor een spetterende strijd. Dé ridderactiviteit voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

 Openingstijden en toegangsprijzen
Het terrein is zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. De toegangsprijs voor het toernooi is inclusief een bezoek aan het kasteel en de vesting. Voorkom wachten bij de kassa en bestel de tickets vooraf op www.slotloevestein.nl.

Volwassenen: € 14
Kinderen 4 t/m 18 jaar: € 9,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

De leukste weg is over het water
We adviseren om gebruik te maken van de veerdiensten. Niet alleen wegens drukte, maar ook omdat het leuk en bijzonder is! De watertaxi-actie van Riveer boek je met 50% korting dit weekend. Wel minstens 1 dag van tevoren reserveren. Of kom met het voetveer vanaf Woudrichem. Deze vaart doorlopend op zaterdag en zondag van 10.30 – 17.30 uur.

Herfstvakantie
Slot Loevestein is in de herfstvakantie (12-27 oktober) dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur. Er zijn spannende vakantieverhalen en leuke workshops!

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Poederoijen