BommelerwaardVideoreportagesZaltbommelZaltbommel (regio)

Zaltbommel opent landelijke World Clean Up Day 2019!

0


ZALTBOMMEL – De Waalkade van Zaltbommel was zaterdag 21 september het landelijk centrum van World Cleanup Day. De kersverse nieuwe burgemeester van Zaltbommel Pieter van Maaren startte samen met Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation, het symbolisch startschot voor de opruimacties in het land.

Op de Waalkade waren drie opruimacties. Vervolgens hebben diverse bedrijven en organisaties daar, op het zogeheten Solutions Square, hun innovatieve oplossingen gepresenteerd voor de plasticvervuiling in waterwegen.

Tijdens een rivierexpeditie op de Waal deden Tweede Kamerleden en bestuurders van waterschappen en drinkwaterbedrijven onder leiding van wetenschappers een onderzoek naar de aanwezigheid van microplastics in de rivier. Rivieren zijn in Nederland een belangrijke bron van drinkwater. OKE TV was er de gehele dag bij en maakte een reportage van de World Clean Up Day in Zaltbommel.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard