HedelMaasdrielVideoreportagesZaltbommelZaltbommel (regio)

Spectaculaire jeugdbrandweer wedstrijd in Zaltbommel

0

Zaltbommel / Hedel – Jeugdbrandweer Hedel had dit jaar de eer om op zaterdag 28 september de landelijke finale te organiseren in de klasse Aspiranten Hoge Druk.

De elf beste ploegen uit Nederland in de klasse Hoge Druk reisden af naar Hedel. Vervolgens moesten ze in Zaltbommel een fictieve brand blussen.

Er zou een brand woeden in het pand van bouwmaterialenhandel St. Middelkoop in Zaltbommel. Ter plekke aangekomen blijkt er een auto tegen het pand aan te staan. Deze staat in ‘brand’ en er zit nog een slachtoffer in. Het vuur van de ‘autobrand’ slaat over naar de meterkast in het pand en naar de eerste verdieping.

Het was aan de wedstrijdploegen de taak om samen met een OVD (officier van dienst) en een andere brandweerwagen die er al was de brand op een goede manier te blussen.

De jeugdbrandweer uit Oud Beijerland ging er vandoor met de eerste plaats en is daarmee landskampioen geworden. De tweede plaats was voor jeugdbrandweer Groningen / Sappemeer. Jeugdbrandweer Geldermalsen wist de derde plaats te bemachtigen.

 

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Hedel