AalburgWijk en Aalburg

Senioren bus voor ouderen uit Wijk en Aalburg dreigt te verdwijnen

0

Wijk en Aalburg – Na 15 jaar trouwe dienst is de bus van senioren vereniging Wijk en Aalburg toe aan vervanging. Helaas is door een landelijk conflict bij de voorheen overkoepelende organisatie het gehele budget verdwenen.

 

Na een doorstart als zelfstandige vereniging hebben ze inmiddels de normale gang van zaken weer op weten te bouwen in 5 jaar tijd. Nu alle activiteiten weer plaats kunnen vinden luid voorzitter Dirk Verbeek de noodklok: ‘’na 15 jaar keurig onderhoud is de bus nu echt aan vervanging toe’’ Daarbij is het voor de vereniging een groot voordeel dat de aflopende BOM teruggaaf regeling nog steeds van kracht is in 2019, maar niet meer in 2020. Dit scheelt al snel zo’n 20.000 euro. De vereniging heeft de hulp in geroepen van jonge ondernemer Niels Treffers die belangeloos in de bres is gesprongen om de belangen van deze vereniging te behartigen. ‘’we starten met een fondsen en lening werving, even snel gezegd houd dat in dat we 50.000 euro nodig hebben om de bus aan te schaffen. En nogmaals 50.000 lening om de BTW en BPM voor te schieten. Een immens bedrag dus voor een senioren vereniging.‘’

De senioren vereniging Wijk en Aalburg organiseert bingo’s waarvoor ze zelf hun leden ophalen, ze maken dagtochtjes met leden naar bijvoorbeeld de kust en ze kunnen met leden naar bijvoorbeeld familieleden met deze bus. Ook organiseren zij een 8 daagse vakantie waarmee ze met de bus de leden kunnen vervoeren.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg