ZaltbommelZaltbommel (regio)

Bloembak verleidt verkeer rustig de Zaltbommelse binnenstad binnen te rijden

0

ZALTBOMMEL – Op de Gamerschestraat ter hoogte van de kruising met de Molenwal staat vanaf donderdag 5 september een grote bloembak met fleurige bloemen.

Verkeer rustiger binnenrijden
Deze bloembak is bedoeld om te zorgen dat verkeer rustiger de binnenstad binnenrijdt. Uit verkeersmetingen blijkt dat sommige automobilisten hard de stad inrijden. Omdat de Gamerschestraat uit kinderkopjes bestaat geeft het hard rijden geluids- en trillingsoverlast voor de aanwonenden. De gemeente deed aanpassingen aan de voegen tussen de bestrating om deze overlast te verminderen. Door de bloembak kan men niet meer de bocht afsnijden en moet men langzamer de stad binnenrijden.

Proef van 3 maanden
De bloembak staat er in eerste instantie tijdelijk als proef. Na ongeveer 3 maanden bekijkt de gemeente of de bloembak daadwerkelijk de overlast vermindert. In deze periode houden we ook verkeersmetingen.

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel