ZaltbommelZaltbommel (regio)

Bij Sjors Sportief & Sjors Creatief al bijna 1000 inschrijvingen in anderhalve week

0

Zaltbommel – Het is het vijfde jaar dat kinderen in de gemeente Zaltbommel via Sjors Sportief & Sjors Creatief kennis kunnen maken met de sportclubs en creatieve activiteiten in de gemeente. En ook dit schooljaar maakt ‘Sjors’ weer een vliegende start. In anderhalve week hebben bijna 600 kinderen zich ingeschreven. Omdat kinderen zich voor meer dan een activiteit in kunnen schrijven, staat de teller op bijna 1000 inschrijvingen.

Inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk.

Populair
Capoeira en boxing for kids  zijn populaire sporten om kennis mee te maken. Creatieve activiteiten als etsen, animatiefilmpjes maken en nachtlichtjes zijn ook gewild. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Meestal kunnen de kinderen dan op een andere datum toch komen. Verder staan alle sportvereniging in de dorpen in het boekje, zoals volleybal in Poederoijen en Zaltbommel of gymmen in Brakel, Aalst, Gameren, Bruchem en Zaltbommel. Ook alle activiteiten van de nationale sportweek in september, zoals de Colorrun staan er in. En wil je weten of  je muzikaal bent? De Muziekschool in Zaltbommel laat kinderen voor € 10,- per les in drie lessen kennis maken met de prachtigste muziekinstrumenten. Via de basisscholen wordt maandelijks de Spel& nieuwsbrief verspreid met alle naschoolse activiteiten van die maand, zodat het hele schooljaar door kinderen weten waar ze aan mee kunnen doen.

Laagdrempelig zonder direct lid te worden
Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Zaltbommel heeft samen met haar sportverenigingen/cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin 46 verenigingen activiteiten aanbieden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit Zaltbommel hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien. Heeft u geen boekje, neem dan contact op met Spel&, spelen@welzijnbommelerwaard.nl

Meer informatie?
Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn één van de instrumenten die de gemeente Zaltbommel inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur.

Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: spelen@welzijnbommelerwaard.nl

afbeelding: sjorssportief.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel