SleeuwijkVideoreportagesWerkendamWerkendam (regio)

Biesboschzwemmers organiseren geslaagde Biesbosch Open Water Race!

0


WERKENDAM / SLEEUWIJK – Onder een strak blauwe lucht werd op zaterdag 14 september tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk de Biesbosch Open Water ace georganiseerd. Ondanks het lekkere weer was het voor de deelnemers toch frisjes. De temperatuur van het water was 18 graden.

Wethouder Peter van der Ven had de eer om het startschot te geven voor de open water wedstrijd. Voor Peter van der Ven was het een bijzondere opening. In het radioprogramma OKE Magazine werd Peter van der Ven spontaan benaderd met de vraag voor welk sponsorbedrag ook hij een rondje mee zou zwemmen. De sponsoractie loopt inmiddels en het lijkt er op dat volgend jaar de wethouder dus een rondje mee moet gaan zwemmen! Echt bekend met de zwemsport is de wethouder nu nog niet. De wethouder gaat in ieder geval behoorlijk trainen voor deze mooie uitdaging.

De Biesboschzwemmers hebben ook voor deze editie van de Biesbosch Open Water Race een speciaal onderdeel voor het goede doel. Alle inschrijfgelden zijn namelijk voor Stichting ALShetjeraakt. Voor de wethouder rede te meer om de uitdaging voor het goede doel aan te gaan. De organisatie is blij met het mooie weer en heeft een bijzonder divers programma aan wedstrijden opgesteld.

Veel deelnemers zijn in het water gesprongen voor het goede doel. De ziekte ALS heeft de Werkendamse zwemvereniging zelf ook hard geraakt. De gehele dag waren er 90 vrijwilligers bezig om de diverse wedstrijden in goede banen te leiden. Het open water zwemmen was bijzonder in trek. In totaal gingen er iets meer dan 300 deelnemers het water in. De afstanden verschillen per wedstrijd, zo hadden de deelnemers de keuze 1000, 2000 of 5000 meter. Toch is openwater zwemmen een andere tak van sport dan regulier wedstrijd zwemmen.

Naast het sportelement van de openwater wedstrijden, hopen de Biesboschzwemmers ook een 1000 euro op te mogen halen voor het goede doel. En als er 500 euro opgehaald wordt, zal de organisatie volgend jaar een wethouder aan de start hebben!

[whydonate_btn]

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Sleeuwijk