ZaltbommelZaltbommel (regio)

Bakkie geluk tegen eenzaamheid

0

ZALTBOMMEL – Van 1 tot 8 oktober is het de week tegen de eenzaamheid. Medewerkers uit de ‘lokale coalitie tegen eenzaamheid’ delen in die week gratis een bakkie geluk (koffie of thee met een koekje) uit bij verschillende supermarkten en gaan met inwoners in gesprek over eenzaamheid.

De lokale coalitie bestaat uit Stichting Prezzent, het Buurtteam, gemeente Zaltbommel, Welzijn Bommelerwaard, LevensConsulent en GGD Gelderland-Zuid. Ook delen zij voorbeelden van mooie initiatieven uit de buurt die bijdragen aan het bestrijden van eenzaamheid.

Ook wethouder Bragt gaat in gesprek met inwoners onder het genot van een bakkie geluk, en wel op woensdag 2 oktober. “Ik vind het mooi en belangrijk dat we dit soort acties uitvoeren, maar het belangrijkste is het dat iedereen omziet naar elkaar”.

De bakkies geluk worden uitgedeeld op:

  • Dinsdag 1 oktober tussen 15.00 en 17.00 bij de Jumbo in Zaltbommel
  • Woensdag 2 oktober bij tussen 15.00 en 17.00 uur bij de Coöp in Zaltbommel
  • Donderdag 3 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur bij de Albert Heijn in Zaltbommel

Wat kun jij doen om eenzaamheid te bestrijden?

  • Vraag je buurvrouw/buurman op de koffie
  • Ga op ziekenbezoek
  • Help bij een klein klusje in huis en maak een praatje
  • Vraag aan je buurvrouw/buurman om jou ergens bij te helpen
  • Nodig iemand uit voor je bestaande eetgroep of knutselclub
  • Informeer bij een lokale zorginstelling of je iets voor hen kunt betekenen

Voel jij jezelf wel eens eenzaam?

Er zijn diverse organisaties in Zaltbommel met wie je hierover kunt praten en die je verder kunnen helpen. Schroom niet om contact op te nemen met het Buurtteam of Welzijn Bommelerwaard via 1408- 634 231 of 06 1298 5819.  Liever anoniem contact? Via de luisterlijn kun je anoniem bellen, chatten of mailen met iemand die aandacht heeft voor jou. Kijk op www.deluisterlijn.nl

Heb je zelf een goed idee om eenzaamheid te bestrijden?

Neem dan contact op met een van de gebiedscoördinatoren om je idee te bespreken. Voor informatie kun je bellen met gebiedscoördinator Jos Meerssman. T: 06-29469209 | E: ameerssman@Zaltbommel.nl

Over de lokale coalitie tegen eenzaamheid

Stichting Prezzent, het Buurtteam, gemeente Zaltbommel, Welzijn Bommelerwaard, LevensConsulent en GGD Gelderland-Zuid zijn samen de lokale coalitie tegen eenzaamheid gestart. Samen strijden zij tegen eenzaamheid en helpen ze inwoners met waar ze terecht kunnen als ze eenzaam zijn en wat zij zelf kunnen doen ter bestrijding van eenzaamheid.

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel