NieuwendijkVideoreportagesWerkendam (regio)

AltenaStaete:”Onterechte declaraties zijn niet aan de orde”

0


NIEUWENDIJK – Zorginstelling Altenastaete uit Nieuwendijk ligt onder vuur. Het onderzoeksjournalistieke platform Pointer meldt dat de zorginstelling bijna een jaar lang declaraties heeft ingediend bij een zorgverzekeraar, zonder dat die zorg geleverd zou zijn. AltenaStaete spreekt dit echter tegen en geeft haar reactie aan OKE TV.

AltenaStaete stelt voor de camera van OKE TV dat men altijd terecht heeft gedeclareerd conform de regels en wetten. Volgens het onderzoeksprogramma Pointer declareerde Altenastaete maandelijks tussen de 1300 en 1900 euro bij de zorgverzekeraar. Er zou zo ruim 18.000 euro onterecht gedeclareerd zijn. Tinie Hentenaar – van Geffen van AltenaStaete durft niet te zeggen hoe Pointer bij deze stelling komt en herkent zich niet in deze foute declaraties.

Pointer geeft aan bewezen te hebben dat een 95-jarige man keer op keer heeft moeten tekenen voor een declaratie voor het dagelijks aankleden en wassen van de man, terwijl hij deze zorg niet nodig had. Volgens AltenaStaete is dit inmiddels besproken met de verzekeraar en is dit een afgehandeld dossier.
Pointer maakt ook melding van een bijzondere structuur aan holdings, bedrijven en organisaties, die vragen oproepen. Volgens AltenaStaete is deze structuur niet vreemd, aangezien zij een particuliere zorginstelling zijn.

Volgens het onderzoeksprogramma is er flink bezuinigd bij de zorginstelling. Overuren zouden niet betaald zijn, nachtwachten werden onderbetaald, er waren weinig activiteiten en het eten zou er slecht zijn. Ook in dit beeld herkent de zorginstelling zich niet. Het nieuws is bij AltenaStaete ingeslagen als een bom.

Daarnaast stelt men dat AltenaStaete een bijzondere hoge winstmarge zou hebben van 35% zou hebben en dat in 2018 nog 550.000 euro winstuitkering is geweest aan de directie. Hier wil de zorginstelling verder niet op reageren in de media. De stelling dat men nu veel geld verdient door schrale zorg te bieden, vindt AltenaStaete niet terecht.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Nieuwendijk