AalburgAalstAlemAmmerzodenBabyloniënbroekBrakelBruchemDelwijnenDrongelenEethenGamerenGenderenHedelHeerewaardenHoenzadrielHurwenenKerkdrielKerkwijkMaasdrielMeeuwenNederhemertNieuwaalOKE MediaPoederoijenRossumVeenVelddrielVideoreportagesWellWellseindWijk en AalburgZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

#4 Worden Altena & Bommelerwaard het nieuwe Groningen? Vermilion over gaswinning.

0


REGIO – In de regio Altena en Bommelerwaard lijkt de gaswinning een steeds groter probleem te worden. Waar in de Bommelerwaard de gaswinning inmiddels de eerste schadegevallen zichtbaar lijkt te maken, maakt men zich in Altena vooral zorgen over de vervolgschade uit gaswinning onder de Bergsche Maas en mogelijke gaswinning in Wijk en Aalburg. De zorgen en problemen rond dit thema waren voor het team van OKE TV aanleiding om een miniserie te maken.

In de mini-serie “Rivierenland, het nieuwe Groningen” informeert OKE TV u over de gaswinningsactiviteiten in en rondom onze regio. Wat betekent gaswinning voor de inwoners van onze regio? Hoe zit het met de risico’s en gevaren op schade? Aardbevingen, scheuren in huizen en mensen die zich niet meer veilig voelen. Is dat het verhaal van Groningen, of komen deze problemen ook op ons bordje? Met die vragen gaan de makers van de mini-serie op zoek naar antwoorden.

In dit vierde en laatste deel van onze miniserie gaan wij in gesprek met Hidde Baars. Hidde Baars is verantwoordelijk voor alle externe relaties bij Vermilion Energy. Hij geeft zijn reactie op de ophef en onrust die er is bij de inwoners en politiek. Ook geeft hij een uitleg over hoe gaswinning op kleinschalige schaal werkt.

Mini serie op radio en tv
OKE TV brengt de mini serie op tv. OKE TV is te ontvangen via Ziggo in de gemeente Altena op kanaal 41 en voor inwoners uit regio Bommelerwaard op kanaal 36. Ook is de mini serie volledig online te volgen via de website okemedia.nl.

Naast de mini serie op tv, wordt deze mini serie ook uitvoerig behandeld op de radiozender OKE FM. In het nieuwe seizoen van OKE Magazine, dat elke woensdagavond vanaf 19.00 uur is te beluisteren op OKE FM, hoort u vanaf 4 september ook een wekelijkse podcast over het thema gaswinning.

Bekijk hier de andere delen uit deze serie:

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg