AalburgAalstAlemAmmerzodenBabyloniënbroekBrakelBruchemDelwijnenDrongelenEethenGamerenGenderenHedelHeerewaardenHoenzadrielHurwenenKerkdrielKerkwijkMaasdrielMeeuwenNederhemertNieuwaalOKE MediaPoederoijenRossumVeenVelddrielVideoreportagesWellWellseindWijk en AalburgZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

#3 Worden Altena & Bommelerwaard het nieuwe Groningen? Wat zeggen de experts?

0


REGIO – In de regio Altena en Bommelerwaard lijkt de gaswinning een steeds groter probleem te worden. Waar in de Bommelerwaard de gaswinning inmiddels de eerste schadegevallen zichtbaar lijkt te maken, maakt men zich in Altena vooral zorgen over de vervolgschade uit gaswinning onder de Bergsche Maas en mogelijke gaswinning in Wijk en Aalburg. De zorgen en problemen rond dit thema waren voor het team van OKE TV aanleiding om een miniserie te maken.

In de mini-serie “Rivierenland, het nieuwe Groningen” informeert OKE TV u over de gaswinningsactiviteiten in en rondom onze regio. Wat betekent gaswinning voor de inwoners van onze regio? Hoe zit het met de risico’s en gevaren op schade? Aardbevingen, scheuren in huizen en mensen die zich niet meer veilig voelen. Is dat het verhaal van Groningen, of komen deze problemen ook op ons bordje? Met die vragen gaan de makers van de mini-serie op zoek naar antwoorden.

In het derde deel van onze miniserie gaan wij in gesprek met wethouder Roland van Vugt van gemeente Altena. Hij geeft aan wat de plannen zijn om als gemeenten, waterschappen en provincies samen de gaswinning te stoppen. Ook praten we met TNO, zij zijn de technische expert op het gebied van gaswinning. Wat zeggen zij over de risico’s van gaswinning in onze regio?

Volgende week gaan wij in het laatste deel uit deze miniserie in gesprek met Vermilion Energy. We horen hun reactie op de zorgen en angsten van gaswinning.

Mini serie op radio en tv
OKE TV brengt de mini serie op tv. OKE TV is te ontvangen via Ziggo in de gemeente Altena op kanaal 41 en voor inwoners uit regio Bommelerwaard op kanaal 36. Ook is de mini serie volledig online te volgen via de website okemedia.nl.

Naast de mini serie op tv, wordt deze mini serie ook uitvoerig behandeld op de radiozender OKE FM. In het nieuwe seizoen van OKE Magazine, dat elke woensdagavond vanaf 19.00 uur is te beluisteren op OKE FM, hoort u vanaf 4 september ook een wekelijkse podcast over het thema gaswinning.

Bekijk hier de vorige delen uit onze miniserie:

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg