Aalburg

Zwem en Waterpolovereniging ZVDO’74, 45 jaar jong

0

Zwemvereniging Den Otter, opgericht in 1974, bestaat dit jaar 45 jaar. De vereniging heeft besloten om hier weinig ruchtbaarheid aan te geven. Toch willen de leden en het bestuur wel even van het moment en de actualiteit genieten, echter het grote feest wil men pas vieren in 2024. Sinds enkele jaren reserveert de penningmeester een jaarlijks bedrag, zodat de vereniging dan groots uit kan pakken met het 50 jarig bestaan. Nu staat de vereniging enkel even stil bij de recente historie en de actualiteit.

Op deze actualiteit mogen De Otters best trots zijn. ZVDO heeft namelijk meer dan een modaal aantal uithangborden. Neem nu bijvoorbeeld John Nieuwkoop, een top scheidsrechter in de waterpolo wereld. Hij fluit al jaren in de Eredivisie op het hoogste niveau van Nederland. Hoogst waarschijnlijk komt er op korte termijn nog een ZVDO scheidstrechter bij welke Eredivisiewaardig zal zijn. Emiel Goedel is vorig jaar ingestroomd in het opleidingsprogramma van de KNZB voor potentiele topscheidstrechters, hij volgt dit programma met verve. Hierbij houdt het positieve verhaal niet op, ook dit jaar wisten de zwemmers zich weer goed te handhaven in de landelijke C-competitie. Elk jaar denkt de hoofdtrainer kunnen we het weer waarmaken? Maar op de één of andere manier weten de zwemmers uit de polders van Altena elke keer weer het uiterste uit zichzelf te halen en zich als team in de middenmoot te nestelen. Dit mooi-weer-verhaal ging maar door voor de zwemmers, dit jaar wist een grote groep zich te plaatsen voor de jaarlijkse internationale wedstrijd in Luxemburg. Hier werden zelfs hele mooie finale plaatsen gehaald. Petri Velthuis heeft verdienstelijk mee mogen doen aan het NK. Soo Yin van Noorloos deed in Juni mee aan het EK crosstriathlon in Roemenië, helaas geen lid van de club meer door haar triathlon avontuur. Maar deze jonge dame heeft leren zwemmen bij ZVDO en kwam tijdens dit EK als 5e atlete en eerste Nederlandse dame het water uit.

Na de zomer start de Polocompetitie weer ZVDO zal dan twee jeugdteams in competitie hebben, het team van onder de 11 zal veel mogen leren. Het gemengde team van onder de 15 kijkt serieus naar boven en wil in de 1e klasse mee gaan doen om de prijzen. Een aantal van deze talenten heeft afgelopen jaar al mee mogen doen als vervanger bij de senioren teams. Dan heeft de Vereniging 3 senioren teams waarvan 1 dames team en 2 heren teams. Het vlaggenschip van de vereniging Heren 1 speelt nu drie jaar op rij in de 1e klasse. Het hoogste niveau in 45 jaar clubhistorie. Hoewel het seizoen nog niet begonnen is word er ook al naar het volgend seizoen gekeken. De kans is aanwezig dat er dan gespeeld gaat word met een derde jeugdteam en een extra senioren team.

Bestuurlijk gezien gaat het ook allemaal naar wens. Sinds jaren zijn alle vacatures in het bestuur voorzien, dit met de nodige en gezonde wisselingen. Ook zijn er diverse commissies actief welke allemaal goed zijn bezet en functioneren naar behoren. Financieel mag het natuurlijk altijd beter, een zwembad huren is immers behoorlijk duur. Gelukkig heeft ZVDO een mooi arsenaal aan sponsoren welke de komende jaren nog wel moeten gaan toenemen. Onder tussen word er op bestuurlijk niveau gesproken met zwembad en de gemeente over een aantal faciliteiten in Aqua-Altena. Mochten die er komen dan zal er over 5 jaar in het 50 jarig jubileum boek te lezen zijn “het meest trots is de vereniging op de organisatie van 3 top evenementen van de afgelopen jaren Zo was er voor het eerst een internationaal waterpolo en zwemtoernooi binnen de landsgrenzen van de gemeente Altena en stegen de ZVDO zwemmers stuk voor stuk boven zich zelf uit om hun naam terug te vinden op het gloednieuwe scorebord”.

Maar het meest trots is deze zwemvereniging op de goede sfeer wat zich uit in de groei van de vereniging, de gezelligheid tijdens de kampen, wedstrijden, trainingen, Nieuwjaar bingo en de vele ander evenementen. Waarvan allemaal verslag word gedaan in het beste en mooiste clubblad van Nederland.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg