Zaltbommel (regio)

Zeven initiatiefnemers gesteund met financiële bijdrage

0
Streeckerij de Betuwe_Aart Blom_RIF FruitDelta Rivierenland

FruitDelta Rivierenland maakt initiatieven bekend die steun ontvangen uit het Regionaal InvesteringsfondsRegio, 29 augustus 2019 – FruitDelta Rivierenland, het samenwerkingsverband van overheid, ondernemers, overheid, onderzoek en ondernemende inwoners in Rivierenland, maakt bekend welke initiatiefnemers van vernieuwende projecten een bijdrage ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds. Met dit fonds stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners die met hun initiatieven bijdragen aan de ontwikkeling van Rivierenland.

Het Regionaal Investeringsfonds
Het Regionaal Investeringsfonds bestaat sinds maart 2017 en heeft inmiddels al 66 projecten en studies/pilots van ondernemers en ondernemend inwoners opgeleverd. Deze initiatieven zijn gericht op de ontwikkeling van de agribusiness, economie & logistiek en/of recreatie & toerisme van Rivierenland. Het fonds is dé steun in de rug voor iedereen met een goed plan. Een jury van experts beoordeelt en honoreert de aanvragen; met geld, maar ook met kennis en toegang tot hun netwerk om van elk idee een succes te maken.

Projecten en studies/pilots die steun ontvangen
Elk jaar zijn er twee aanvraagrondes voor een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds voor uitvoeringsprojecten en haalbaarheidsstudies/pilots. De eerste ronde van 2019 levert de volgende veelbelovende projecten en studies/pilots op die een bijdrage ontvangen:

Uitvoeringsprojecten

 1. Binnenstadsfonds Zaltbommel (BSFZ) – E-taxi ‘Fiep op Wielen’ Zaltbommel
  Het uitvoeren van een pilot met een elektrische taxi die langs winkels en bezienswaardigheden rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 2. Bruusk V.O.F.,Tiel – Herbeleving Stadsbrouwerij Tiel
  Het openen van een attractieve ambachtelijke bierbrouwerij met kenmerkende producten die in de lokale regio bekendheid genieten. Binnen de bedrijfsvoering wordt gestreefd naar het gebruiken van lokale producten en het bieden van werkgelegenheid.
 3. Coöperatie Auto, Culemborg – Opschalen Slimme Mobiliteit Rivierenland
  Een prototype – dat in Culemborg met succes is ontwikkeld – beschikbaar maken voor energiecoöperaties, bedrijven, gemeenten en instellingen in de regio. Er wordt een laadplein ontwikkeld met slimme protocollen en apps waarmee gebruikers via een keuzemenu het gewenste laadprogramma kunnen instellen. Dit beloont ook energiezuinig rijden financieel.

Haalbaarheidsstudies/pilots

 1. De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor U.A., Buren – Ontwikkelen coöperatieve bottellijn
  Samen met Betuws Wijndomein, Werkzaak Rivierenland, Rabobank West Betuwe en een engineering expert wil De Fruitmotor onderzoeken of het haalbaar is om een bottellijn als coöperatieve productiefaciliteit in de Betuwe neer te zetten en te exploiteren. Het idee is dat deze bottellijn, in coöperatief eigendom, ook door andere wijn-, cider-, sapproducenten gebruikt kan worden voor het afvullen van hun producten.
 2. J.J.M.S. de Groot en G.A.E.J. de Groot-van Alem, Maasdriel – Meerwaarde met minderwaardig voedsel
  Dit concept is gericht op het verwaarden van reststromen vanaf de boerderij.  Er wordt samengewerkt met verschillende partijen: Instock, veiling Zaltbommel, Proeflokaal, Agrifirm, Rotaryclub Zaltbommel en de Verspillingsfabriek.
 3. Ondernemersvereniging De Zandmeren, Maasdriel – Ontwikkeling Recreatiepark de Zandmeren
  Dit initiatief is erop gericht om randvoorwaarden af te stemmen met de gemeente, een projectplan en begroting uit te werken, vier succesvolle bedrijven aan de Maasboulevard te bezoeken en gemeentebreed een concept te ontwikkelen met belanghebbenden/organisaties en inwoners. Gaat de gemeente akkoord, dan kan de uitvoering starten.
 4. Betuwe Kers B.V., Tiel  – Streeckerij de Betuwe
  Het onderzoeken van de haalbaarheid van een exploitatiemodel van Streeckerij de Betuwe, een dagrecreatieve voorziening rondom fruit. Naast eigenaar en hoofdexploitant Betuwe Kers B.V. zullen er mede-investeerders, mede-exploitanten, huurders, shop-in-shop streekproducenten en leveranciers van streekproducten zijn. Met een haalbaar model in handen hebben de initiatiefnemer en potentiële partners zicht op verantwoorde investeringen en een gezonde exploitatie.

Opening 2e ronde: zaterdag 21 september 2019
Een nieuwe ronde met nieuwe kansen doet zich voor op zaterdag 21 september. Tijdens het Fruitcorso Tiel wordt het digitale loket voor het indienen van een aanvraag weer symbolisch geopend. FruitDelta Rivierenland is ook dit jaar weer gastheer van het jaarlijkse fruitfeest en zal honderden relaties ontvangen in haar speciale FruitDelta-paviljoen aan het parcours op het Taluud. Ook politici van buiten de regiogrenzen zullen hierbij aanwezig zijn.

Aanvraag indienen?
Dat kan op https://www.fruitdelta.nl/regionaal-investeringsfonds/
Naast alle aanvraagformulieren, is hier ook alle informatie te vinden over de toekenningscriteria en de werkwijze van het fonds.

Foto: Het project Streeckerij de Betuwe van Betuwe Kers B.V. is één van de zeven initiatieven die een bijdrage ontvangen vanuit het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland voor (verdere) ontwikkeling. Ondernemer Aart Blom, kerstenteler en eigenaar van kersenboomgaard ‘d’n Kerkewaerdt’, en zijn gezin zijn blij met de bijdrage.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten