VideoreportagesZaltbommelZaltbommel (regio)

Toppers bij 20ste Recreatieve 1/8 triatlon in Zaltbommel

0

ZALTBOMMEL – In hoeverre mag je nog van een recreatieve triatlon spreken als de winnaars van zowel bij de mannen als bij de vrouwen volgende week gaan uitkomen bij het wereldkampioenschap in het Franse Nice op de halve marathon. Winnaar bij de mannen Martin Sprong die donderdag vanuit Australië was gekomen had daar een simpele verklaring voor. De organisatie hier is prima en waar kan je nog meedoen voor slechts vijf euro aan inschrijfgeld. Martin Sprong komt oorspronkelijk uit Zaltbommel, en kwam geweldig goed uit dat hij zijn vroegere woonplaats als tussenstop naar Nice gebruikte. En ook bij de vrouwen een Zaltbommels feestje want het was Krista van Soldt die een mooie thuisoverwinning wist te boeken.

Bij de mannen was het heel lang spannend, doordat na het zwemmen zich een behoorlijk groep van favorieten vormde. Bij het laatste deel wist de latere winnaar Martin Sprong een metertje of dertig voorsprong te nemen en wist dat keurig vast te houden tot aan de finish op de Waalkade waar het ook nu weer gezellig druk was. Verslag gaat verder onder de video

Bij de vrouwen kwamen de 15-jarige Soo Yin van Noorloos uit Wijk en Aalburg en de overall winnares van vorig jaar Heleen van der Meijden uit Herwijnen als eerste uit het water. De latere winnares Krista van Soldt kort daarachter. Bij het fietsen wisselde Van Noorloos en Van Soldt van positie. Direct na het wisselen van het fietsen naar het lopen sloeg het noodlot toe, voor de winnares van vorig jaar. Heleen van der Meijden voelde een stekende pijn in haar been, en lopen was niet meer mogelijk. Van Soldt die haar grote concurrente met een pijn vertrokken gezicht op de grond zag zitten wist toen al min of meer dat de een gewonnen wedstrijd zou lopen. Dat de pas 15-jarige Soo Yin van Noorloos de uiteindelijke tweede plaats bij de vrouwen kon vasthouden was bijzonder goed. Het jonge talentje uit Wijk en Aalburg kreeg de sport met de paplepel ingegoten, want ook haar beide ouders bevonden zich onder de deelnemers.
De organisatie kon dan ook met volle tevredenheid terugdenken aan de 20e editie, prachtige omstandigheden en een record aantal van 170 deelnemers. Beelden van de wedstrijd zijn hieronder te zien maar ook op OkeTV, via Ziggo kanaal 41 in Altena en in Zaltbommel op kanaal 36 van Ziggo.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten