Velddriel

Onkruidbrander en gaslek veroorzaken explosie, woning loopt veel schade op

0

VELDDRIEL – Een samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat een benedenverdieping van een woning aan de Vliertseweg  vrijwel in zijn geheel verwoest is. De bewoners waren op dat moment op vakantie. Waarschijnlijk is er onder de woning een gaslek geweest, en het gas heeft zich daarna in de kelder van de woning opgehoopt. Buiten de woning was een Hovenier bezig met onkruid branden. Het vermoeden is dat er vervolgens een vonkje via een ventilatiekoker in de kelder is gekomen en dat daardoor een explosie is ontstaan. De benedenverdieping heeft vervolgens door de brand die toen uitbrak veel schade opgelopen. De brandweer kon de woning binnenkomen door een ruit in te slaan. Het overgebleven gas en de rook is vervolgens door de brandweer uit de woning gezogen. De Vlietstraat was op het moment van de brand door de politie afgesloten. Als alles veilig is kan het gas worden afgesloten. Enkele weken geleden moest de brandweer in Zuilichem ook al in actie komen toen er een buitenbrand was ontstaan door iemand die bezig was met onkruidbranden

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Velddriel