AlmkerkWoudrichem (regio)

Na het overweldigende succes van 2018, organiseert Almkreek ook dit jaar de 21-Dorpenwedstrijd op 31 augustus a.s.!

0
Foto: Almkreek 2018

Wat in 2018 ontstond als een grappig idee, hoe verbinden we de 21 dorpen van Altena op een gezonde, sportieve manier, heeft – mede dankzij de vele enthousiaste reacties – geresulteerd in een jaarlijks terugkerende traditie.

Op 31 augustus a.s. komen per Altena-dorp 4 deelnemers bijeen om hun kennis over de dorpen te testen én om tegelijkertijd een leuke wedstrijd te spelen. De niet-golfers volgen deze middag een clinic (proefles): ze leren de basis van het golfen en gaan daarna gezellig de kleine baan in om een wedstrijdje te spelen.

Vorig jaar won Meeuwen de felbegeerde prijs. Wie wordt het dit jaar?

Radio A-FM zal – net als vorig jaar – aanwezig zijn gedurende de ochtend voor een eerste rechtstreeks verslag. Nieuw dit jaar is dat er een auto te winnen is wanneer één van de deelnemers van de wedstrijd, de bal in één keer in de hole slaat. Verder kan men zijn golfvaardigheden testen door een wedstrijdje aan te gaan met Sophie Korthuijs, jeugdlid van Almkreek én lid van de Jong Oranje selectie. Tenslotte kunnen deelnemers en bezoekers – voor een klein bedrag – golfballen naar een bepaald doel slaan om zo geld voor het goede doel bij elkaar sparen: de Weidevogelbescherming in Altena.

Want golf en natuur zijn tenslotte met elkaar verbonden. Voor Almkreek, een golfbaan met 32 holes, is aardig wat grond nodig. Die grond wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek krijgen.

Naast de presentatie van diverse bedrijven uit o.a. Meeuwen zal daarom ook Natuurbeschermings-vereniging Altenatuur aanwezig zijn met een kraampje om aandacht te vragen voor haar activiteiten en is er een mogelijkheid om vogelhuisjes ‘te adopteren’. Deze worden in het voorjaar 2020 op het park geplaatst.

De wedstrijd start om 13.30 uur, de verwachtte prijsuitreiking – door Peter van de Ven, wethouder sportzaken van de Gemeente Altena – is rond 17.00 uur. Bezoekers zijn de hele dag welkom!

Foto: Almkreek

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Almkerk