ZaltbommelZaltbommel (regio)

Na decennia treedt Harmoniekapel ‘De Karel’ weer op in muziektent

0

Gemeente Zaltbommel geeft bewaarboekje uit met opmerkelijke en bijzondere verhalen over de Stadswallen ter gelegenheid van Open Monumentendag

De Zaltbommelse stadswallen en het park zijn een rijksmonument. Op zaterdag 14 september aanstaande zijn zij het middelpunt van Open Monumentendag in de gemeente. Onder andere de terugkeer van harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden (bekend als ‘De Karel’) in de muziektent staat op het programma. Meer over de optredens van De Karel en andere opmerkelijke en bijzondere verhalen staan in de uitgave speciaal ter gelegenheid van deze dag.

Decennia terug gaf De Karel jaarlijks één of twee concerten in de muziektent. De stad liep uit voor dit evenement. Het optreden op 14 september is mogelijk het begin van een nieuwe traditie. In het bewaarboekje dat de gemeente voor Open Monumentendag op de Stadswallen maakte, staat onder meer een interview met Hemmy van Eck. Hemmy van Eck, al ruim 70 jaar lid van De Karel, vertelt hoe fijn hij het vindt dat De Karel weer optreedt in de muziektent.

Speciale uitgave gratis verkrijgbaar
De uitgave is gratis verkrijgbaar bij toeristisch bureau Trip op de Markt te Zaltbommel, het Stadskasteel, De Poorterij, het Gemeentekantoor, de Sint Maartenskerk, en bij nog veel meer locaties in de Zaltbommelse binnenstad en bij andere monumenten in de Bommelerwaard.

Programma op 14 september
Op de achterkant van de uitgave staat het uitgebreide programma van de dag. Er is die dag veel te zien en vooral te horen op de Stadswallen van Zaltbommel. Met name de Kindertuin (Beerebolwerk) en de muziektent (Lagesingel Bolwerk) vormen letterlijk het toneel voor de activiteiten.  Naast muziek is er een verhalenverteller, een fotograaf, wandelingen door toeristisch bureau Trip, een fotograaf en een ijskar in het park.

Bezoek monumenten op Open Monumentendag
Wethouder Gijs van Leeuwen roept inwoners op om er op uit te trekken op Open Monumentendag: “De gemeente Zaltbommel heeft honderden monumenten binnen haar grenzen. Veel historische woningen, maar ook bedrijfspanden en waardevolle natuur.” De gemeente hoopt dat de komende jaren tijdens deze dag meer monumenten opengesteld worden voor publiek om op die manier belangstellenden kennis te laten nemen van het zo ruim aanwezige erfgoed.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel