AltenaWerkendam (regio)Woudrichem (regio)

Het Servicepunt Vrijwilligers staat klaar voor al uw vragen omtrent vrijwilligerswerk

0

REGIO – Het Servicepunt Vrijwilligers is de lokale matchmaker voor vrijwilligerswerk in de gemeenten Geertruidenberg en Altena. Het doel van het Servicepunt is om het vrijwilligerswerk in de regio in al haar facetten te versterken en te promoten. Dit met als uitgangspunt dat vrijwilligerswerk voor iedereen toegankelijk is: man of vrouw, oud of jong, wel of niet gestudeerd en wel of geen betaalde baan.

Vrijwilligerswerk is zo divers dat er voor iedereen mooie klussen beschikbaar zijn die passen bij individuele wensen en interesses. Het Servicepunt Vrijwilligers bemiddelt in vraag en aanbod om enthousiaste vrijwilligers te matchen aan mensen of organisaties die juist wat hulp kunnen gebruiken.

Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers en mensen die op zoek zijn naar een vrijwillig maatje, kunnen bij het Servicepunt Vrijwilligers vacatures aanmelden. Geïnteresseerden uit de regio kunnen op deze vacatures reageren. Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk beschikbaar. Zo kunnen belangstellenden vrijwilligerswerk doen bij een organisatie als de kinderboerderij, een verpleeghuis of de scouting. Ook kan men als vrijwilliger gezelschapsmaatje worden van iemand die bijvoorbeeld graag samen een spelletje wil spelen, een boodschap wil doen of hulp kan gebruiken bij klusjes in huis. Daarnaast kan men als vrijwilliger tijdelijk aan de slag bij mensen thuis als ondersteuning bij de reguliere zorg, als mantelzorgondersteuning of als maatje voor iemand met psychische problematiek. Het Servicepunt Vrijwilligers zoekt de perfecte match en biedt indien gewenst ondersteuning, advies en begeleiding.

Overweegt u om vrijwilligerswerk te doen, maar heeft u nog een aantal vragen? Bent u op zoek naar een vrijwillig maatje of wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk binnen uw organisatie? Neem dan contact op met het Servicepunt Vrijwilligers via servicepuntvrijwilligers@trema.org of telefoon 0183408 444 of kijk op www.servicepuntvrijwilligers.org

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena