Veen

De Kaaie Poalen in Veen kapotgereden

0

VEEN – De uit 1785 daterende Kaaie Poalen in Veen zijn vannacht uit de grond gereden. De 235 jaar hardstenen palen die oude grenzen van het Oudland van Altena en de Hooge Maasdijk van Stad en Land van Heusden aangaven lijken daarbij onherstelbare schade te hebben opgelopen. Het voertuig dat de palen omvergereden heeft waarschijnlijk de flauwe bocht gemist en is eerst teken een kombord gereden en vervolgens tegen de palen. Het is niet bekend of daar gewonden bij zijn gevallen. Een van de twee palen is al eens eerder afgebroken, toen kon de schade nog hersteld worden. Op de ene paal staat het wapen van Altena, twee zalmen, de andere met het wapen van Heusden, een rad. Gezien de schade die is aangericht zal het dit keer een hele klus worden om de palen te herstellen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Veen