Altena

Biesbosch Challenge gaat 5e editie in!

0

Wij hebben wat te vieren! Voor de 5e keer organiseert Stichting Biesbosch Challenge dit mooie sportieve evenement en dit jaar pakken we extra groot uit. Zo kunnen er dit jaar meer teams meedoen, hebben we super gave hindernissen en is er een feestelijke finish. We verklappen natuurlijk niet alles, maar houd onze website en Facebookpagina in de gaten, want deze jubileum editie wil je niet missen.

Dus……durf jij de uitdaging aan?

De locatie, start en finish
Na de start van de eerste editie bij Beach Club Puur in 2014 zijn we na 5 jaar weer terug in de gemeente Drimmelen waar alles begon. Dit jaar is de start en finish is bij Ons Dorpshuys in Drimmelen. Ons Dorpshuys wordt ook wel de huiskamer van Drimmelen-Dorp genoemd.
Mario en Anita zullen zorgen voor een warm welkom aan alle deelnemers, bezoekers, familieleden en andere belangstellende.

Het parcours
De ruwe blauwdruk is klaar en ieder jaar heeft de organisatie de uitdaging om een nieuw gedeelte van het Nationaal Park de Biesbosch te ontdekken, Deze keer gaan we richting de vissershang en Aakvlaai. Een mooie route wordt voor de deelnemers weer uitgestippeld, met diverse special tasks op het pad. Het parcours beperkt zich niet alleen tot het Nationaal Park de Biesbosch. Het parcours strekt zicht uit over de Gemeentes Drimmelen, Geertruidenberg en Werkendam. Alle mooie en bijzondere plekken zijn door de parcourmeesters zorgvuldig uitgezocht.

Deelnemen?
Het is een uitdaging voor de sportievelingen die uit het gehele land en zelfs van over de landsgrenzen komen om aan dit mooie evenement willen deelnemen.  Ook de Nederlands kampioenen adventure races hebben zich inmiddels al ingeschreven. De echte sportievelingen volgen een parcours van ongeveer 8 uur. Er is plaats voor xx teams. Wil je de beleving voelen maar 8 uur is teveel? Geen probleem! De kortere route brengt de deelnemers in 6 uur langs de mooie plaatsen van het parcours. Omdat ook jongeren steeds meer de uitdaging aangaan is er ook een ouder-kind parcours. In totaal is er plaats voor xxx teams. De inschrijving is geopend en via de website kunnen teams zich aanmelden.

Wat is de Biesbosch Challenge?
Tijdens de races moeten teams van 2 personen non stop een traject op eigen kracht afleggen, waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een kaart met daarop ingetekend de punten waar men langs moet. De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints (cp’s) en verplichte punten verzamelen. Het team met de meeste cp’s en de snelste tijd wint de wedstrijd. Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen. De routekeuze van de deelnemers is overwegend vrij. Het kaartlezen is dan ook een belangrijk onderdeel omdat het een grote invloed heeft op de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om het parcours af te leggen. Onderdelen in het parcours zijn: lopen, fietsen, steppen en kanoën.

Samenwerking
De Stichting staat open voor samenwerkingsverbanden, bedrijven en organisaties die de Biesbosch Challenge een warm hart toedragen.

Meer informatie?
Corine Polak, mede-organisator Biesbosch Challenge p/a Stationsstraat 38, 4921 AD Made, Tel: 06 22 24 10 90, E: info@biesboschchallenge.nl
W: www.biesboschchallange.nl. Facebook: www.facebook.com/biesboschchallenge

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena