Altena

Altena Bier lanceert 3de bier: ‘Hop en Zegen’

0

ALTENA – Vandaag, 2 augustus, geeft Altena Bier haar derde bier uit: ‘Hop en Zegen’. Een ongefilterd speciaal bier naar voorbeeld van het Beierse Weissbier.

Deze Hefe Weisse wordt gebrouwen volgens het eeuwen oude ‘Reinheitsgebod’ dat bepaald het bier alleen gemout gerst, water en hop mag bevatten. Ook het toevoegen van kruiden is hierbij nadrukkelijk verboden. Het resultaat is een heerlijk fris en kruidig smaakend bier.

Weisse bier wordt in Duitsland tijdens de oktoberfeesten veel gedronken maar, vanwege het dorstlessende karakter, leent het zich ook prima als een heerlijk zomerbier. De naam van het bier verwijst naar de ambitie om in alle kernen van Altena een hophof te introduceren. Daarnaast is het een knipoog naar de Visserijdagen die op 31 augustus weer in Woudrichem gevierd worden en die dit jaar ‘De Zegen’ als thema hebben.

De afgelopen maanden zijn er in 15 kernen op meer dan 20 locaties hoppalen met hopplanten geplaatst.  Het Land van Altena was in de tijd van Jacoba van Beieren één van de belangrijkste hopproducten in de Nederlanden. Samen met Brabants Landschap probeert Altena Bier de hopteelt weer op de kaart te zetten. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2020 alle 21 kerken minimaal 1 hophof hebben.

Met deze hop gaat Altena Bier – op termijn – 21 verschillende biersoorten brouwen: voor iedere kern in Altena een eigen bier.

Op landgoed Kraaiveld wordt door Altena Bier gewerkt aan de realisatie van een ‘zorg’brouwerij waar op duurzame wijze deze bieren gebrouwen gaan worden en waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet worden. Het motto is dan ook dat Altena Bier met zorg gebrouwen wordt.

Het bier is bij de meeste lokale supermarkten- en bij veel horeca ondernemers op het eiland te bestellen.

Afbeelding: altenabier.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena