AalburgAalstAlemAmmerzodenBabyloniënbroekBrakelBruchemDelwijnenDrongelenEethenGamerenGenderenHedelHeerewaardenHoenzadrielHurwenenKerkdrielKerkwijkMaasdrielMeeuwenNederhemertNieuwaalOKE MediaPoederoijenRossumVeenVelddrielVideoreportagesWellWellseindWijk en AalburgZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

#2 Worden Altena & Bommelerwaard het nieuwe Groningen? Schade in Brakel na bodemdaling.

0


REGIO – In de regio Altena en Bommelerwaard lijkt de gaswinning een steeds groter probleem te worden. Waar in de Bommelerwaard de gaswinning inmiddels de eerste schadegevallen zichtbaar lijkt te maken, maakt men zich in Altena vooral zorgen over de vervolgschade uit gaswinning onder de Bergsche Maas en mogelijke gaswinning in Wijk en Aalburg. De zorgen en problemen rond dit thema waren voor het team van OKE TV aanleiding om een miniserie te maken.

In de mini-serie “Rivierenland, het nieuwe Groningen” informeert OKE TV u over de gaswinningsactiviteiten in en rondom onze regio. Wat betekent gaswinning voor de inwoners van onze regio? Hoe zit het met de risico’s en gevaren op schade? Aardbevingen, scheuren in huizen en mensen die zich niet meer veilig voelen. Is dat het verhaal van Groningen, of komen deze problemen ook op ons bordje? Met die vragen gaan de makers van de mini-serie op zoek naar antwoorden.

In het tweede deel van onze miniserie zijn wij in Brakel. Door de gaswinning in Poederoijen is volgens onderzoek de bodem daar met één centimeter gedaald. Inwoners ervaren flinke schade. Zo praten wij met Jelte de Boef uit Brakel en laat hij de schade zijn die de verzakking heeft veroorzaakt in zijn bedrijf.

Ook gaan wij in gesprek met CDA fractievoorzitter Hein de Kort. Hij heeft geen goed woord over voor de handelswijze en uitbreidingsplannen van Vermillion. Inmiddels is er in de gemeente Zaltbommel een motie aangenomen om de uitbreiding van gaswinning in de Bommelerwaard van de baan te krijgen. We praten hierover met wethouder Willem Posthouwer.

Later gaan wij in deze mini serie in gesprek met wethouder Rolan van Vugt van de gemeente Altena, bespreken we de technische risico’s met TNO en bespreken we met Vermillion de angst en zorgen over gaswinning.

Mini serie op radio en tv
OKE TV brengt de mini serie op tv. OKE TV is te ontvangen via Ziggo in de gemeente Altena op kanaal 41 en voor inwoners uit regio Bommelerwaard op kanaal 36. Ook is de mini serie volledig online te volgen via de website okemedia.nl.

Naast de mini serie op tv, wordt deze mini serie ook uitvoerig behandeld op de radiozender OKE FM. In het nieuwe seizoen van OKE Magazine, dat elke woensdagavond vanaf 19.00 uur is te beluisteren op OKE FM, hoort u vanaf 4 september ook een wekelijkse podcast over het thema gaswinning.

Het tweede deel van de mini serie bekijkt u bovenaan dit bericht.
Het eerste deel van de mini serie bekijkt u hier.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg