Zaltbommel (regio)Zuilichem

Zuilichem opnieuw opgeschrikt door brand

0

Zuilichem Het Gelderse Zuilichem is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw opgeschrikt door een brand. Rond tien over half drie in de nacht kreeg de brandweer de melding van een autobrand aan de Aart van Osstraat in Zuilichem.

Bij aankomst stond op de kruising met de Burchtstraat een geparkeerde bestelbus aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had het brandende voertuig snel geblust, maar desondanks ging de bedrijfsbus volledig in vlammen op.

Het is voor de tweede keer in nog geen week tijd, dat het ongeveer 1700 inwoners tellende dorp word opgeschrikt door branden. In de nacht van woensdag op donderdag waren er zeker acht branden in een nacht. Toen ging ook een auto in vlammen op en werd een groot aantal containers in brand gestoken.

De brand van afgelopen nacht was in dezelfde omgeving als vorige branden.

In de Aart van Osstraat ging toen een container in brand.

De politie was na de brand in groten getale in het kleine Gelderse dorp aanwezig. De politie heeft de branden in onderzoek, en is ook naar opzoek naar getuige die informatie hebben over de branden. Veel buurtbewoners waren afgelopen nacht na de brand op staat aanwezig. Een buurtbewoner besloot direct na het uitbreken van de brand, met zijn auto in het dorp te gaan rijden, op zoek naar de dader of daders.

Een buurtbewoner melde dat er maandagavond laat ook al getracht was een heg in brand te steken aan het Maaikeshof. Deze beginnende brand werd door een buurtbewoner opgemerkt en kon tijdig geblust worden.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten