Zaltbommel (regio)Zuilichem

Zuilichem opgeschrikt door groot aantal branden

0

Zuilichem – Zuilichem is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een groot aantal branden. Een auto en behoorlijk wat vuil containers gingen in vlammen op.

Rond vijf voor een kwam de eerste melding van een containerbrand binnen bij de brandweer, korte tijd later volgde er nog diverse meldingen. Rond half drie waren er opnieuw diverse meldingen van branden in het Gelderse dorp, toen ging onder andere een auto in vlammen op.

 

De branden waren onder andere aan de Nicolaas van Hooijkaasstraat, De Bogert, Aart van Osstraat, Maaikeeshof en de Burchtstraat.

 

De brandweer van Brakel had de handen vol aan de diverse branden. Aan de Bogert werden alleen al 4 containers en een auto afzonderlijk van elkaar in brand gestoken.

Het voertuig wat in brand werd gestoken ging door de brand geheel verloren.

De eigenaresse van de auto vertelde het voertuig pas ander halve week geleden gekocht te hebben.

Na de branden was de politie met een groot aantal voertuigen en motoren in het dorp aanwezig. Ook werd bij de zoektocht van de daders de hulp ingeroepen van de politiehelikopter.

 

De politie heeft de branden in onderzoek, en is opzoek naar getuige die informatie hebben over de dader of daders van de brandstichtingen.

 

Aan de Bogert was in een aantal gevallen de container die in brand was gestoken vanzelf gedoofd. En was alleen bij het openen van de container te zien dat de inhoudt van de containers had gebrand. Het is hierdoor mogelijk dat lang niet alle brandstichten zijn opgemerkt.

 

Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande voertuig afgevoerd, mogelijk zal er nog sporenonderzoek op het voertuig plaats vinden.

 

In een aantal gevallen vielen meerdere containers te gelijk ten prooi aan de vlammen

Foto: Bart Meesters

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten