Sport

Van Vleuten grijpt de macht in de Giro Rosa, Vos op grote achterstand

0

Annemiek van Vleuten heeft in de eerste bergetappe in de Giro Rosa op indrukwekkende wijze de macht naar zich toegetrokken. Marianne Vos die eerder twee etappes wist te winnen kwam als 24e met een achterstand van zeven minuten over de streep een duikelde daarmee uit de top van het klassement. Het was een loodzware etappe die de rensters vandaag voorgeschoteld kregen en ze hadden nog het geluk dat de beruchte Cavia geschrapt was, de weg naar de top was onbegaanbaar. Mensen die het wielrennen volgen zullen zich wellicht nog de illustere herinneren van Erik Breuking toen hij na een bare toch als eerste over de streep kwam. Annemiek van Vleuten kwam na een vroege aanval solo over de streep. Lucinda Brand legde beslag op de tweede plaats vandaag, Anna van der Breggen werd zesde. Van Vleuten heeft na haar machtsvertoon niet alleen de roze trui overgenomen, ze heeft ook de bergtrui en de groenentrui van het puntenklassement in haar bezit. Marianne Vos duikelde in het algemeen klassement van de derde naar de negentiende plaats.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Sport