AalburgAalstAlemAlmkerkAltenaAmmerzodenAndelBabyloniënbroekBommelerwaardBrakelBruchemDelwijnenDrongelenDussenEethenGamerenGenderenGiessenHankHedelHeerewaardenHoenzadrielHurwenenKerkdrielKerkwijkMaasdrielMeeuwenNederhemertNieuwaalNieuwendijkOKE MediaOudendijkPoederoijenRijswijkRossumSleeuwijkUitwijkUppelVeenVelddrielWaardhuizenWellWellseindWerkendamWerkendam (regio)Wijk en AalburgWoudrichemWoudrichem (regio)ZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

OKE Media gaat door en heeft vertrouwen in de toekomst!

0

REGIO – OKE Media kijkt met vertrouwen naar de toekomst in omroepland, met die verklaring kwam vanmiddag het kersverse bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting naar buiten. Na de lange omroepdiscussie binnen de gemeenteraad van de gemeente Altena, koos de gemeente uiteindelijk voor RTV Altena. Toch ziet het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting de toekomst nog vol vertrouwen en vol enthousiasme tegemoet. “OKE gaat door, dat staat sowieso vast.”, zo stelt het bestuur vastberaden.

De laatste weken waren erg hectisch voor de Aalburgse Omroep Stichting. Het bestuur kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de afgelopen weken. “Allereerst zijn wij erg teleurgesteld in het feit dat de gemeenteraad niet in staat is geweest om ons op de juiste waarde te schatten. Er is duidelijk gesteld dat er geen verschillen waren in de kwaliteit van de omroep. Men heeft niet op kwaliteit gekozen, maar heeft op basis van gevoel voor RTV Altena gekozen. Dat is jammer. Wij hadden de hoop dat de politiek naar de inwoners zou kijken en niet alleen naar de persoonlijke voorkeuren.”, zo stelt het bestuur. “Aan de andere kant zien wij hier een bevestiging van ons DNA. Wij zijn geen omroep die dikke vrienden met de politiek is. Wij houden ze graag scherp met kritische vragen. Daarnaast draait onze programmering ook niet alleen maar om de politiek, wij staan eerder binnen het verenigingsleven. We staan midden in de samenleving. Het luisteronderzoek spreekt hierin boekdelen.”, zo vervolgt voorzitter Willem Bakker.

Luisteronderzoek
Dit luisteronderzoek wordt echter in twijfel getrokken door RTV Altena. Het bestuur van RTV Altena stelde eerder in de media het onderzoek dat via internet is afgenomen niet representatief is, niet gedegen uitgevoerd is en wat hen betreft in de prullenbak kan. Het bestuur van OKE Media zet hier de vraagtekens bij. In tegenstelling tot wat men stelt is het onderzoek niet online uitgevoerd binnen onze eigen achterban, maar met behulp van telefonisch onderzoek op basis van een aselecte steekproef van de inwoners uit het genoemde verzorgingsgebied. “Het onderzoek is uitgevoerd conform de criteria voor een gedegen en representatief luisteronderzoek. Right Marktonderzoek heeft notabene een onderzoeksverantwoording afgegeven. De arrogantie waarmee de bestuursleden van RTV Altena het luisteronderzoek naar de “prullenbak” verwijzen getuigt dus niet van professionaliteit, maar ze waren dan ook de grote verliezers in het onderzoek.”, zo stelt bestuurslid Freek de Groot.

“Als men bij RTV Altena twijfelt aan de betrouwbaarheid van dit onderzoek, zijn wij erg benieuwd naar hoe men tegenover de landelijke kijk- en luisteronderzoeken staat die op een exact gelijke manier worden gemeten… Daar hangen voor landelijke partijen als een RTL en Talpa namelijk wat grotere (financiële) belangen aan vast.”, zo stelt Willem Bakker.

Positieve kanten
Toch hebben de afgelopen weken een mooie meerwaarde gebracht volgens de omroep. “De reacties zijn hartverwarmend. De politiek in Altena weet ons niet te vinden, maar de burgers wel. Het luisteronderzoek komt in de praktijk als we de talloze e-mails en reacties op social media zien. Honderden reacties op Facebook, de petitie die meer dan 1200 keer is ingevuld, de mensen die voor ons op de publieke tribune zaten: het laat zien hoe sterk onze omroep in de samenleving staat. Dat is uiteindelijk voor wie en waar we het voor doen! We betreuren het dan ook dat al die geluiden van steun niet zijn gehoord door de gemeenteraad in Altena. Het is een schil contrast als we kijken naar de interactie die dan bijvoorbeeld een RTV Altena behaald.”. Het bestuur van RTV Altena viert echter al voorzichtig een feestje. Ook hier reageert het bestuur van OKE Media fel op. “Het voorzichtig vieren van een feestje is fors te voorbarig… Als ik hen was zou ik mij vooral zorgen maken om de lokale verankering. Als ik de felle reacties lees die zij als bestuur op hun bordje krijgen via hun eigen kanalen, dan denk ik dat er voor hen nog veel werk aan de winkel is om voet aan de grond te krijgen bij de inwoners. Men weet nu slechts 4% van de bevolking te bereiken namelijk. En als men niet gelooft in het luisteronderzoek, dan ziet men ook de grote verschillen en de negatieve houding richting RTV Altena van die honderden mensen over het hoofd. Ik zou daar de focus op leggen, in plaats van nu borstkloppend een voorzichtig feestje vieren.”, zo stelt Willem Bakker.

Toekomst
Binnen het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting wordt er hard gewerkt achter de schermen. “We zijn druk bezig met diverse leuke en nieuwe plannen. We hebben wat bestuurswisselingen gehad en worden gesterkt door de mensen die achter ons staan. OKE FM is sterker dan ooit hiervoor. Ook zonder de politieke steun uit Altena, blijven wij vechten voor een streekomroep. De inwoners verdienen een sterke en kwalitatieve streekomroep en dat zal altijd meer effect en kwaliteit kunnen bieden dan een klein lokaal initiatief.”, zo stelt het bestuur volhardend. Ook is volgens hen de omroepensoap nog lang niet tot een einde. Voorzitter Willem Bakker stelt:“In juni hadden we misschien een cliffhanger in de omroepensoap, maar de laatste aflevering is nog lang niet geweest. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat het Commissariaat voor de Media dit advies zal overwegen en hierin ook de toekomstplannen voor de streekomroep mee zal laten wegen in combinatie met onze achterban. De gemeente Altena heeft slechts een advies afgegeven, dit is nog geen besluit. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het Commissariaat voor de Media komt met een eerlijk en rechtvaardig besluit. Wij zijn ervan overtuigd dat zij ons wel op de juiste waarde weten te schatten.”

Omroep voor Bommelerwaard
Afgelopen week is ook bekend geworden dat de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel nog steeds achter hun omroep blijven staan. “We hebben een bijzonder fijn gesprek gehad met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Zij hebben het volste vertrouwen in ons en ondersteunen en faciliteren ons volledig. Ook als wij niet in Altena de zender zullen worden, zullen wij dus onze uitzendingen vanuit de Bommelerwaard sowieso kunnen blijven doorzetten. De gemeenten zullen ons hierin volledig ondersteunen en staan volledig achter ons. Daar zijn wij die gemeenten ook meer dan dankbaar voor. Hierdoor is de toekomst voor OKE sowieso veilig gesteld. We gaan sowieso door!”, zo stelt de kersverse voorzitter van de omroepstichting.

Ook wordt er inmiddels al nagedacht over een plan B voor als het Commissariaat voor de Media de Aalburgse Omroep Stichting niet verkiest als omroep in Altena. “Wij zullen er alles aan doen om onze luisteraars in Altena niet teleur te stellen. We hebben hier al mooie plannen voor, maar daar kunnen we nu nog niet meer over zeggen.”, zo stelt Bakker.

De omroepensoap is voorlopig nog lang niet ten einde. Een nieuw hoofdstuk is echter wel aangebroken. Naar verwachting zal er in het najaar echt meer duidelijkheid moeten komen over de omroepdiscussie in Altena en de Bommelerwaard.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg