AlmkerkAltenaWoudrichem (regio)

Nieuwe editie Slag om Altena

0

Voor iedereen die dit weekend vol goede herinneringen langs het grasveld bij Slot Altena kwam is er goed nieuws. Volgend jaar zullen de middeleeuwse tenten vanaf de weg alweer te zien zijn. De organisatie heeft dit weekend een nieuwe editie van de Slag om Altena aangekondigd door middel van een filmpje op hun facebook pagina. De exacte datum zal nog bekend worden gemaakt.

Slot Altena
Vorig weekend was het precies een jaar geleden dat de Slag om Altena nagespeeld werd. Als onderdeel van Altena Bruist, een cultureel initiatief van de voormalige 3 gemeentes om de nieuwe fusie te vieren, konden bezoekers terug naar de middeleeuwen. Onder het mom van de oude middeleeuwse gemeente Altena die de nieuwe gemeente Altena verwelkomt was er een groot middeleeuws festijn op de plek van het voormalige Slot Altena. Men kon daar zien hoe er geleefd en gewerkt werd in de middeleeuwen, genieten van de verschillende paarden- en vogelshows en nog tal van andere activiteiten. Tijdens het hoogtepunt speelde acteurs ook de Slag om Altena na, een belegering van Slot Altena in 1393, toen precies 625 jaar geleden. Voor degene bij wie het nog goed in het geheugen staat, herinnerd zich vast ook wel de enorme hittegolf die het dat weekend erg warm maakte.

Terug in 2020
Het festival zou in de eerste plaats eenmalig zijn vanwege de speciale gebeurtenis van de fusie en het jubileum. Maar dankzij de overwegend positieve reacties van bezoekers en de betrokkenen is de organisatie toch gaan kijken voor een volgende editie. Nog maanden na het festival kregen ze berichten van bezoekers en de destijds aanwezige middeleeuwers die het een geslaagd weekend vonden. ‘Het leukste was nog wel de mail van een bezoeker die in contact wilde komen met een smid die er stond. Graag wilde ze nog meer weten en dit is zelfs uitgelopen op een workshop bij de smid’.

De organisatie denkt dat er de komende jaren nog veel te behalen is met de Slag om Altena, die vorig jaar ondanks de warmte op bijna 2800 bezoekers kon rekenen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Almkerk