AltenaWerkendamWerkendam (regio)

Nachtelijke rijstrookafsluitingen Merwedebrug Gorinchem (A27) voor onderhoud; 15-26 juli 2019

0

Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem. Hiervoor wordt de rechterrijstrook richting Utrecht ’s nachts afgesloten van maandag 15 juli tot en met donderdag 18 juli 2019. Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 wordt de rechterrijstrook richting Breda afgesloten. Per rijrichting blijft dus telkens een van de twee rijstroken beschikbaar.

Nachtafsluitingen Merwedebrug (A27)
Op de volgende data is de Merwedebrug ‘s nachts van 21.00 uur tot 05.00 uur afgesloten:

Van maandag 15 juli tot en met donderdag 18 juli is de rechterrijstrook richting Utrecht afgesloten.
Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli is de rechterrijstrook richting Breda afgesloten.

Hinder scheepvaart
De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De vaargeul onder de klep van de brug is daarom gestremd. De vaargeul onder de vaste brug blijft beschikbaar voor de scheepvaart. De (vaar)weggebruikers worden hierover geïnformeerd via de gebruikelijke informatiekanalen.

Forse opknapbeurt oude bruggen en tunnels
Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur waaronder de Merwedebrug bij Gorinchem. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe.

Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen en daarmee hinder voorkomen in de toekomst. De Merwedebrug wordt in de toekomst vervangen door twee nieuwe bruggen in het project A27: verbreding traject Houten – Hooipolder. Tot aan de renovatie houden we de huidige brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit.

Publicatie Rijkswaterstaat

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena